Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2017.11.29. 16:42

Újabb 46 települési projekt 6,5 milliárd forintos támogatásáról döntött a megyei közgyűlés - tájékoztatott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a szerdai ülést követő döntésekről a Megyeházán.  
A tájékoztatón Dr. Molnár Krisztián a napirendek sorában a zárt ülésen tárgyalt döntéseket ismertette elsőként. „Ismételten, ezúttal mintegy 6,5 milliárd forint összegben döntöttünk települési pályázatokról megyei döntéshozóként a TOP keretből. Ez újabb 46 települési pályázat főként épületenergetikai fejlesztését támogatja. , A mai döntéseinkkel együtt eddig mintegy 36 milliárd forintról hoztunk döntést. Ebben a körben mintegy 27 milliárd forint összegű támogatás már végleges Irányítóhatósági döntéssel és támogatási szerződéssel is rendelkezik. December 31-ig az a közös célunk az Irányítóhatósággal, hogy az eddig meghozott döntéseinket támogatási szerződéssel is lefedjük. A támogatási szerződésekkel egyidejűleg, az új rendszerben a teljes támogatási összeg előlegként az önkormányzatok számlájára utalásra kerül, így fizikailag elkezdetik a települések megvalósítani a nyertes pályázataikat”- hangsúlyozta az elnök.
Majd a nyílt ülésen megvitatott napirendek sorában kiemelte Dr. Müller Cecília megyei tisztifőorvos népegészségügyi szűrésekről tartott beszámolóját. „A tisztifőorvos által elmondottakat alátámasztja, hogy az országoshoz hasonlóan sajnos Fejér megye lakossága körében is alacsony a részvételi arány a szűrővizsgálatokon, amelyet a magyar állami egészségügy biztosít. Egészségünk megőrzése és a megelőzés érdekében vegyük igénybe a szervezett szűrővizsgálatokat- hívta fel megye lakossága figyelmét Dr. Molnár Krisztián.
A közgyűlési döntéseket ismertetve elmondta: „Az államháztartási szabályoknak megfelelően meghallgattuk a 2017. évi költségvetésről szóló időarányos beszámolót, majd a megye konszolidációt követő gazdálkodásáról megállapítottuk, az kiegyensúlyozott és biztos. Elfogadtuk az éves stratégiai ellenőrzési programunkat, illetve kijelöltük az ellenérzési ütemtervet. Külön napirendben foglalkoztunk az Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. gazdasági helyzetével, amely céget a megyei települések fejlesztési pályázatainak segítésre alapítottunk.” A napirend megvitatásakor a kft. ügyvezetője részére egyhavi jutalomról döntöttek és a közgyűlés javaslatára az elnök részére megítélt 30 ezer forintos Erzsébet ajándékutalványt az elnök a gyermekvédelmi központnak ajánlotta fel, hogy az ajándékok és a fenyőfák mellett ezzel is szebbé tegye a gyermekek karácsonyát. A közgyűlés támogatta a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány által, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház cím elnyerésére benyújtandó pályázatát, melyet egy együttműködési szándéknyilatkozat megkötésével erősítenek meg. Ezentúl Baracska Község integrált településfejlesztési stratégiájáról döntöttek még- tájékoztatott az elnök.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár