Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2017.12.14. 15:20

Közmeghallgatással és a hagyományos karácsonyi ünnepi műsorral vette kezdetét ma délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés ez évi utolsó ülése a Megyeháza Dísztermében. Az ülésen elnöklő Dr. Molnár Krisztián külön köszöntötte a közgyűlés vendégeit: az elnökség soraiban a megye valamennyi országgyűlési képviselőjét és a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjét.A közmeghallgatás felszólalás hiányában történő gyors megvitatása után a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központból érkező gyermekek és a Stringers vonósnégyes karácsonyi műsora köszöntötte az ülésteremben a Közgyűlés tagjait és a vendégeket: L. Simon László, Dr. Galambos Dénes, Tessely Zoltán, Törő Gábor és Varga Gábor országgyűlési képviselőket és Dr. Simon László kormánymegbízottat.
 
 
A műsor és az ajándékozás meghitt pillanatait követően kezdetét vette az érdemi munka, a tizenöt napirendi pont megvitatása.
 
A napirendek sorában elsőként Bárdos Zoltán alezredes beszámolóját hallgatták meg a képviselők a Fejér Megyei Védelmi Bizottság 2017. évi munkájáról.
 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, a legfontosabb közgyűlési döntésekről tartott tájékoztatójában kiemelte: „Elfogadta a testület a Fejér Megyei Önkormányzat 2018. évi költségvetését, az ez évi működésről szóló beszámolót, az ehhez kapcsolódó bizottsági és tanácsnoki beszámolókat.” E napirendhez kapcsolódóan köszönetét fejezte a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársainak, a hivatal jegyzőjének, az Albensis nonprofit kft. dolgozóinak, az országgyűlési képviselőknek, a két megyei jogú város polgármesterének, a települési önkormányzatok és a kormányhivatal vezetőinek az egész éves szakmai munkájukért, együttműködésükért. A mai közgyűlésen elfogadtuk azt az előterjesztést, mely szerint a kormányhivatallal közösen pályázunk és próbálunk forrást találni a Megyeháza homlokzatának felújítására, nyílászáróinak cseréjére. Döntöttünk arról is, hogy az ez évihez hasonlóan a jövőben is közösen szeretnénk működtetni a Fejér Megyei Konzultációs Fórumot, melynek hátteréhez 4-4 millió forinttal járul hozzá a két megyei jogú város.” Stabilnak nevezte a hivatal és az önkormányzat gazdálkodását az idén megvalósított jelentős plusz feladatok ellenére is. Ezek közül kiemelte a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács fejlesztéseit. A Pannónia Szíve program keretében Bicskén, Csabdiban, Etyeken és a Komárom-Esztergom megyei Tarjánban, mintegy 3,7 milliárd Forint összegű fejlesztéseket valósított meg ez évben. Mindösszesen egy projektelem valósul meg jövőre. – tájékoztatott Dr. Molnár Krisztián.
 
A csütörtöki ülésen Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Fejér Megyei Közgyűlés jótékonysági akciót és gyűjtést hirdetett a korábbi megyei pénzügyőr-igazgató, a súlyos beteg Süle József és családja megsegítésére. 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár