Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2018.02.15. 14:12

Csütörtökön délelőtt rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés. A Megyeháza ülésteremben elfogadták „Fejér megye klímastratégiáját” és zárt ülésen szavaztak a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított kitüntető cím- és díjak adományozásáról, melyek átadására a Megyenapon, idén április 6-án, Székesfehérváron kerül sor. A testület legfontosabb döntéseiről Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke sajtótájékoztatón számolt be.„Terveink szerint március 15-ét és az előttünk álló országgyűlési választásokat megelőzően az utolsó közgyűlésünket tartottuk, mint megyei döntéshozó, ezért fontos napirendeket vettünk sorra.” – mondta bevezetőjében Dr. Molnár Krisztián.
A napirendek ismertetésével folytatva az elnök elsőként tájékoztatott arról, hogy utolsó napirendként, zárt ülésen döntöttek a képviselők a Fejér Megyei Önkormányzat által alapított kitüntető cím- és díjak adományozásáról, melyek átadására a Megyenapon, idén április 6-án, Székesfehérváron, a Megyeházán kerül sor. Idén Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter fővédnökségével kerül megrendezésre a Megyenap, aki személyes jelenlétével fogja emelni a rendezvény rangját. „Nagyon fontos döntés volt még a Top források vonatkozásában két támogató döntés meghozatala egy energetikai és egy identitásnövelő, kohézióerősítő pályázat esetében. Fontos napirend volt Seregélyes település kezdeményezése, a nagyközség várossá nyilvánítása.
 
A megyei közgyűlés látva Seregélyes adottságait, gazdasági, társadalmi szerepvállalását, intézményi és infrastrukturális fejlettségét, egyhangú támogatásról biztosította a pályázót. A fontos napirendek sorában tartozott a „Fejér megyei klímastratégia” elfogadása, mellyel régi adóssággát törlesztette a megye. 2016 szeptemberében kezdtük meg azt a munkát, és elemzést követően létrehoztunk egy klímaplatformot, majd elkezdtük kidolgozni a megye klímastratégiáját számos szereplővel - civilekkel, szakhatóságokkal, zöldekkel – egyeztetve. Az április végén záruló klímavédelmi projektünk az utolsó két hónapban rajzpályázatok és figyelemfelhívó akciók szervezésével telik majd. A most elfogadott alapdokumentum pedig a környezeti változások függvényében folyamatosan aktualizálásra, módosításra kerül majd.”– tette hozzá az elnök. Majd a napirendek ismertetése után a bevezetőjében utalt országgyűlési választásokra visszatérve megyei elnökként szólt a lakossághoz.
„Április 8-án országgyűlési választásokra kerül sor Magyarországon. Arra sarkallom a megye lakosságát, hogy lehetősége szerint éljen mindenki Alkotmányos, az Alaptörvényben biztosított jogával és vegyen részt a választásokon. A legdemokratikusabb módon nyilvánítsa ki döntéshozatali szándékát. A lakosságot azért is buzdítom idén a választásokon való részvételre, mert Magyarországot ma egy olyan migrációs nyomás, migrációs hullám veszélyezteti, amely fontos lépések megtételére kényszerít minket ezeréves államiságunk, magyarságunk, kultúránk, keresztény hitünk megvédése érdekében. Nagy tehát a választások tétje, és hogy ne legyünk bevándorló ország, menjenek el szavazni!- kérte a megye lakosságát Dr. Molnár Krisztián.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár