Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2018.11.22. 11:49

Csütörtökön reggel ülésezett a Fejér Megyei Közgyűlés a Megyeházán. A képviselők a Fejér Megyei Kormányhivatal munkavédelmi szakügyintézőjének tájékoztatója után szavaztak a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány támogatásától és a Fejér Megyei Közgyűlés „Jobbik Magyarországi Mozgalom” képviselőcsoportja „Mi Hazánk Mozgalom” névváltozásával összefüggő rendelet módosításról is.  A Fejér Megyei Közgyűlés mai ülése első felében a Fejér Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály munkavédelmi szakügyintézője, Graham Marianna az országos munkavédelmi mezőgazdasági célvizsgálatról tartott előadást. Az előadó a megyében előforduló konkrét eseteket hozta fel példaként és hívta fel a figyelmet a mezőgazdasági munkavégzéskor nagy gyakorisággal előforduló balesetekre és a veszélyek elkerülésére.
A szakember hangsúlyozta, hogy az előírt munkavédelmi szabályok fokozott betartásával ezek a belesetek megelőzhetőek. A Kormányhivatal szakemberei a munkavédelmi helyszíni ellenőrzések egyik fő céljának tekintik, hogy fokozottan felhívják figyelmet a prevencióra.
A Közgyűlés a tárgyalást követően elfogadta a Fejér Megyei Önkormányzat évközi gazdálkodásáról, a költségvetési előirányzatok alakulásáról, a költségvetés egyensúlyi helyzetéről szóló beszámolót, majd a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány, a Gyermekvédelmi Napok Fejér megyében rendezvénysorozat 150 ezer forint összegű támogatásáról döntött. 
A Közgyűlés a folytatásban „a Jobbik Magyarországi Mozgalom” képviselőcsoportja névváltozásával összefüggésben tárgyalt meg előterjesztést. E napirend megvitatásának előzményeihez azok a korábbi események vezettek, mely szerint a Jobbik Magyarországi Mozgalom Fejér Megyei Közgyűlési képviselőcsoportja 2018. szeptember 25. napjától megszűnt és a korábban e képviselőcsoporthoz tartó megyei képviselők - figyelemmel a Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendeletben foglaltakra - megalakították a „Mi Hazánk Mozgalom” Fejér Megyei Közgyűlési képviselőcsoportját. A képviselőcsoport vezetőjének Árgyelán János személye, helyettesének Sebestyén Éva személye került megjelölésre.
 
A közgyűlés az előterjesztés megvitatásával a határozati javaslatot elfogadta, valamint döntött a testület a területi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött Együttműködési Megállapodások és a Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatának 2019. évre vonatkozó felülvizsgálat javaslatának elfogadásáról.
 
Az ülés zárásaként Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ez év utolsó ülésére invitálta a Közgyűlés tagjait, melyet december 13-án tartanak a Megyeháza üléstermében. A közeledő ünnepek ráhangolásaként hagyományosan ünnepi karácsonyi műsor is szerepel majd a napirenden.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár