MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2019.05.30. 15:31

Tizenegy napirendet vitattak meg a csütörtökön ülésező Fejér Megyei Közgyűlés tagjai a Megyeháza Dísztermében. Az ülésen történtekről, a közgyűlési döntésekről Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke a közgyűlést követően sajtóinterjúban adott tájékoztatást:-A mai közgyűlésen az Európai Parlamenti választással foglalkoztunk a napirendek megvitatását megelőzően. Ehhez kapcsolódóan köszönetet mondtam a megye valamennyi választópolgára számára, akik éltek az Alkotmányos jogukkal és részt vettek a választáson természetesen politikai hovatartozástól függetlenül. Örömmel tölt el, hogy megyei és országos szintem is kimagasló volt a részvétel, ez mindig a legitimációt növeli és ténylegesen a társadalmi, lakossági akaratot tükrözi- értékelt Dr. Molnár Krisztián.
Természetesen köszönet jár a választási szervek munkatársainak is: mind a bizottságok mögött tevékenykedők, mind a pártdelegáltak, mind a választási irodák munkatársainak is, hogy lehetővé tették a választás törvényes és zökkenőmentes lebonyolítását. Gratuláltunk valamennyi mandátumot szerzett európai parlamenti képviselőnek. Remélem, hogy a most megválasztott képviselők pártállástól függetlenül a Magyarország érdekeit fogják majd Brüsszelben képviselni. - hangsúlyozta az elnök.
A napirendek sorában a legfontosabb napirendi pontunk a tavalyi év lezárása, a zárszámadás elfogadása volt. A 2012-ben bekövetkezett konszolidáció óta, és az azóta eltelt minden évben, így tavaly is kiegyensúlyozott gazdálkodást folytatott a megyei Önkormányzat. Lehetőségünk szerint minden plusz forrást beépítettünk a költségvetésünkbe, mely hozzájárult a biztonságos működéshez.
A megyei tulajdonú Albensis Nonprofit Kft. esetében is elfogadtuk a tavalyi évi működési beszámolót és elfogadtuk a 2019. évi üzleti tervet is. Ahogy az önkormányzat, úgy a kft. is nagyon jó szakmai munkát végez, segítséget nyújt a településeknek a pályázatok megírásában, beadásában, menedzselésében nemcsak a TOP források, hanem egyéb pályázatok tekintetében is. A kft. is jelentős pénzmaradványokkal zárt.
 
-Magosi Lajos ezredes, igazgató személyében meghallgattuk a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolóját a tavalyi évi működésről. A megyei testület véleménye egyöntetű volt arról, hogy a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság magas színvonalon végzi szakmai munkáját a megye lakossága érdekében. Szerencsére az utóbbi években nem volt katasztrófa helyzet a megyében, de jó tudni, hogy számíthatunk a bajban az igazgatóság és társszerveinek munkájára. Ezt követően a Polgárdi Város és Baracska község integrált településfejlesztési stratégiákat véleményeztük települési és területrendezési szempontból- tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.
Elfogadta a közgyűlés a HUNG-2019. évi pályázat benyújtására tett javaslatot és a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében”című projekt beszámolóját, valamint a szükséges intézkedésekre tett javaslatot. Megszavazta a testület az előadóművészetekért Alapítvány, ezáltal a Székelybál támogatására tett javaslatot is.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP