MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2019.11.07. 11:43

November 7-én, csütörtökön a Fejér Megyei Közgyűlés testülete első munkaközgyűlésére ült össze a Megyeháza dísztermében, hogy döntsenek a bizottságok összetételéről, valamint a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletét egyes testületekben ellátó személyekről. „A személyi kérdésekről egyhangú döntés született, az ellenzéki pártok képviselői is egyhangúlag megszavazták a javaslatainkat. Eddig úgy tűnik, jó irányba haladunk.” – tájékoztatott az ülést követően interjújában Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.Az elnökségben (jobbról) Bihácsi István és Pálffy Károly alelnökök, Dr. Molnár Krisztián elnök és Hajnalné dr. Szecsődi Zsuzsanna aljegyző. 
 
-Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény rendelkezései alapján bizottságaink felállításáról döntöttünk, illetve a különböző szervezetekbe történő delegálásokról. Egyrészt felállítottuk állandó, Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottságunkat, amely minden ülést megelőzően valamennyi ülés napirendjén szereplő olyan kérdést megtárgyal, amely az SZMSZ szerint a hatáskörébe tartozik-mondta el bevezetőjében a közgyűlés elnöke.
-Ezt követően megválasztottuk a Fejér Megyei Értéktár Bizottságba azokat a képviselőket, akik a munkát belülről fogják segíteni továbbra is ugyanazokkal a külső szakembereinkkel együtt folytatva a megkezdett munkát. Döntöttünk a Velencei –tó, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanácsba és minden olyan szervezetbe, beleértve a Közép-Dunántúli Vízügyi Tanácsot is delegálásokról, amelyekbe a Fejér Megyei Önkormányzat képviseletét ellátó személyre volt szükség.
-Külön öröm a számomra, hogy a személyi kérdésekről egyhangú döntés született, az ellenzéki pártok képviselői is egyhangúlag megszavazták a javaslatainkat. Ahogy az alakuló ülésen is elhangzott, mi valamennyi ellenzéki frakció részére együttműködést ajánlunk, korrekt munkát. Eddig úgy tűnik, jó irányba haladunk és a megye lakossága érdekében a fő kérdésekben meg tudjunk majd találni a közös nevezőt. - fogalmazott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
A közgyűlés a Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottság elnökének: dr. Sükösd Tamás megyei képviselőt, alelnökének: Mód Barnabás megyei képviselőt, tagjának: Wilmek Tibor, Kovács Judit, Szili Csaba, Kátai György és Horvát Bálint megyei képviselőket megválasztotta.
 
 
A Fejér megyei TOP Projekt Bizottság elnökének: Gárday Balázs megyei képviselőt, alelnökének: Kozári Kristóf megyei képviselőt, tagjának: Árgyelán János, Ecsődi László megyei képviselőt és Brunner Erzsébetet megválasztotta. A Fejér Megyei Közgyűlés a Fejér Megyei Önkormányzat illetőleg a Közgyűlés képviseletére: a Fejér Megyei Területfejlesztési Konzultációs Fórumba Dr. Molnár Krisztiánt, a közgyűlés elnökét és Horváth Bálint képviselőt delegálta, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanácsba Bechtold Tamás képviselőt delegálta, a „8-as főút” Térségi Fejlesztési Tanácsba Pálffy Károly alelnököt, megyei képviselőt delegálta, a Fejér Megyei Értéktár Bizottságba a bizottság elnökének Balog Gábor képviselőt, a bizottság tagjának Árgyelán János képviselőt delegálta, a Közép-dunántúli Területi Vízgazdálkodási Tanácsba Dr. Molnár Krisztiánt, a közgyűlés elnökét delegálta a testület. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Döntés-előkészítő Bizottságába valamint a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórumba és annak Irányító Csoportjába Dr. Molnár Krisztiánt, a közgyűlés elnökét megválasztotta a testület, majd javasolta a közgyűlés, hogy elnöki teendőit is Dr. Molnár Krisztián lássa el.
 
A november 7-ei ülésnapon a napirendek sorában az Echo Innovációs Műhely közhasznú egyesület pályázatának támogatásáról is döntött a közgyűlés.
 
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP