MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2019.12.12. 11:08

Hagyományosan közmeghallgatással és karácsonyi ünnepi műsorral, ajándékozással kezdődött csütörtökön délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés ez évi utolsó ülése a Megyeháza Dísztermében. Az ülésen elnöklő Dr. Molnár Krisztián külön köszöntötte a közgyűlés díszvendégeit: az elnökség soraiban a megyéspüspököt, a megye valamennyi országgyűlési képviselőjét és a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjét. A közgyűlést megelőzően 9 órától a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Fejér Megyei Szociális Intézmény részvételével nyílt jótékony célú, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Kormányhivatal közös szervezésében adventi vásár, melyen ott sorakoztak fából készült és horgolt dísztárgyak, karácsonyfadíszek, díszes gyertyatartók a Megyeháza aulájában.
 
A Megyeháza udvarán december 24-ig reggel 8-tól este 18 óráig pedig jótékony célú fenyővásárnak biztosítanak helyszínt.
10 órakor felszólalás hiányában a közmeghallgatás gyors megvitatása után a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központból érkező gyermekek és a VOX Quartett karácsonyi műsora köszöntötte az ülésteremben a Közgyűlés tagjait és a vendégeket: Spányi Antal megyéspüspököt, Tessely Zoltán, Törő Gábor országgyűlési képviselőket és Dr. Simon László kormánymegbízottat.
A műsor és az ajándékozás meghitt pillanata után 1 perces néma csenddel tisztelegtek a képviselők a közelmúltban elhunyt Dr. Horváth János, az országgyűlés volt korelnöke, Fejér Megye Díszpolgárának emléke előtt.
 
Majd kezdetét vette az érdemi munka, a tizenhat napirendi pont megvitatása. A napirendek sorában a képviselők meghallgatták Bárdos Zoltán alezredes a Fejér Megyei Védelmi Bizottság 2019. évi munkájáról.
Elfogadták az Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei 2019. évben végzett munkájáról és a Fejér Megyei Értéktár Bizottság 2019. II. féléves munkájáról szóló beszámolót. Megszavazta a testület a Fejér Megyei Önkormányzat 2019. évi költségvetésének módosítását, valamint Alapítványi támogatásra tett javaslatot.
 
A napirendek sorában elfogadták a „Fejér megye és Tusnádfürdő testvérkapcsolata az értékek tükrében” című pályázat kapcsán létrejött támogatói okirat módosítására valamint a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Szervezeti és Működési Szabályzata módosítására tett javaslatot, csak úgy, mint az önkormányzat által alapított kitüntető címről és díjakról szólót.
 
Ugyancsak elfogadták a TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú, „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” c. projektről és javaslat a szükséges intézkedések meghozataláról szóló beszámolót és döntöttek még továbbá a Fejér Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2014. (XII.19.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatáról, a Fejér Megyei Közgyűlés 2020. I. félévi üléstervéről, a 2020. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyásáról is.
A közgyűlés elnöke bejelentette, hogy Dr. Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője január 1-től Mór Város Önkormányzatának jegyzőjeként folytatja szakmai munkáját. Dr. Molnár Krisztián oklevéllel és ajndékkal köszönte meg a Fejér Megyei Önkormnyzati Hivatal vezetőjeként végzett munkáját. 
 

Keresés

Tájékoztatás

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP