MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közgyűlési döntések
2021.08.30. 15:04

Rendkívüli ülést tartott Dr. Molnár Krisztián elnökletével a Fejér Megyei Közgyűlés hétfőn délelőtt a Megyeháza dísztermében. 67 milliárd forintos terület - és településfejlesztési támogatás, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által szervezett aktivitások segítése, valamint a háztartásokban keletkező használt olaj központi gyűjtése volt a napirendek témája. Rendkívüli ülést tartott hétfőn délelőtt a Fejér Megyei Közgyűlés a Megyeházán. A testület három napirendi pont elfogadásáról tárgyalt, melyek közül a legfontosabb a megyei fejlesztéseket megalapozó 67 milliárd forintos Fejér Megye Előzetes Integrált Területi Program 2021-2027 előzetes anyagának jóváhagyása volt.
"A dokumentum alapján több, mint 67 milliárd forintot fog a Fejér Megyei Önkormányzat a megye települései között szétosztani. Ez egy induló terület és településfejlesztési forrást. Merjük remélni, hogy ez még emelkedni fog, de önmagában ez is egy hatalmas összeg, amelyből terveink szerint az előző ciklushoz hasonlóan a megye választópolgárainak, lakóinak az életkörülményeit szeretnénk javítani. Újdonság, hogy a két megyei város is a Fejér Megyei Önkormányzat kerete alá tartozik. Így egy szakmailag egységes irányú megyei fejlesztés tud megvalósulni."- nyilatkozta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 
 
A második előterjesztés a megyei programok megvalósítását segítő Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatására irányuló javaslat volt, valamint tárgyaltak a „CseppetSem!” országos és települési szintű szelektív gyűjtési rendszer támogatásáról is, melynek keretében a háztartásokban keletkező használt sütőolaj és sütőzsiradék központi gyűjtéséhez lehet díjmentesen csatlakozni. Ehhez a támogatáshoz kapcsolódóan 2021 őszétől óvodákat és iskolákat is érintő országos tájékoztató program indul a szelektív gyűjtés fontosságának szélesebb körű megismertetésére.
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP