MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közös focitornával emlékeztek meg a Gyermekek Napjáról
2019.11.18. 10:30

Több mint tíz évre tekint vissza az a rendezvénysorozat, mely egyszerre szól az állami gondoskodásban élő gyermekekről és az őket nevelő szakemberekről, illetve nevelőszülőkről. Hivatalosan hétfőn délelőtt kezdődött a program a Köfém Sportcsarnokban, ahol Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója nyitotta meg a rendezvényt. Mint kiderült, szombaton már volt egy hagyományosnak tekinthető focibajnokság a központban élő fiatalokból verbuvált csapatok között, és közülük a legjobb megmérkőzhetett a Fejér Megyei Közgyűlés csapatával.
A megnyitón köszöntőt mondott a csapat kapitánya, a sportmezben pályára álló Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnök is, aki hangsúlyozta, hogy az ilyen alkalom nemcsak kellemes időtöltés, de remek lehetőség arra, hogy felhívják az emberek figyelmét a gyermekvédelmi központban élő gyermekekre és a nevelésükkel kapcsolatos, kiemelkedő színvonalú szakmai munkára.
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki maga is pályára lépett hétfőn, Deresné Tanárki Máriát virággal köszöntötte.
 
A gyermekvédelmi központ vezetője elmondta:a Fejér megyei gyermekvédelmi napok segítségével felhívjuk a figyelmet a gyermeki jogokra és kötelességekre, melyekkel kapcsolatban mindenkinek van tennivalója a maga területén. Különleges alkalom ez, ugyanis harminc évvel ezelőtt, 1989. november 20. óta ünnepeljük a gyermeki jogok világnapját. Az első szakasz a gyermekek napja nevet kapta.
 
Hagyományosan, a Fejér megyei közgyűlés csapatával közös kispályás focitorna is ennek keretében zajlott lakásotthonban, nevelőszülőknél, illetve gyermekotthonban nevelkedők között. 
Az előttünk álló napokban nemcsak a gyermekek kapnak kiemelt figyelmet, ugyanis lesznek továbbképzések a nevelőszülőknek éppúgy, mint a központban dolgozóknak, a szakmai napok keretében.
 
A támogatók napja névre keresztelt utolsó előtti nap lesz az egyik fénypontja a sorozatnak. Deresné Tanárki Mária elmondta, hogy díjakat, elismeréseket adnak át az arra érdemes személyeknek, ám a valódi meglepetés az a műsor lesz, amellyel az egyre szaporodó támogatóknak megköszönik a gyerekek az önzetlen segítséget. Több mint 460 magánszemélyekből, civil szervezetekből, felekezetekből, vállalkozásokból álló támogató nyújt kezet a fiataloknak. A köszönet szülte kulturális műsor biztosan meg fogja melengetni a szíveket.
 
Zárásképpen lesz nyílt nap is, amikor szakember, laikus vagy bárki más érdeklődő betekinthet a lakásotthonokba, gyermekotthonokba, illetve azok életébe.
 
feol.hu
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP