MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Közösen ünnepelt Székesfehérvár és Fejér megye
2022.03.15. 13:17

Közösen ünnepelte Székesfehérvár Megyei Jogú Város és a Fejér Megyei Önkormányzat március 15-ét. Székesfehérvár belvárosában, fehérvári fiatalok közreműködésével látványos utcaszínházi előadás elevenítette fel az 1848-49-es eseményeket, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötték az ünneplőket. 
Két év után ebben az esztendőben újra visszatért az utcaszínház a Városház térre, hogy fehérvári diákokkal a főszerepben megidézze a 174 évvel ezelőtti történelemfordító nap eseményeit.


Az előadást követően elsőként dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere köszöntötte az ünneplőket, aki elmondta: „Adjunk hálát Magyarország szabadságáért, védjük meg hazánk önrendelkezését, védjük meg országunk és városunk biztonságát és soha, semmilyen körülmények között ne kockáztassuk azt! A márciusi ifjakkal kezdve hét nemzedék adta vérét és életét a nemzet szabadságáért, azért, hogy nekünk már ne kelljen.”


Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke beszédében kiemelte: most, 2022 márciusának idusán ismét szükség van arra a bátorságra, kitartásra és hősiességre, mellyel őseink megvívták csatájukat. „Egy pillanatra sem felejthetjük el ugyanakkor, hogy a mi tavaszi hadjáratunk legnagyobb ütközetét a most április 3-án tartandó országgyűlési választások jelentik. Ez lesz a sorsdöntő pillanat számunkra. Alig egy hónapon belül meg kell hoznunk egy komoly és felelősségteles döntést. El kell döntenünk, hogy mit akarunk. Előre akarunk menni vagy hátra? A jövőt vagy a múltat választjuk? A magyar érdeket képviseljük, vagy behódolunk a külföldi érdekeknek? Petőfit idézve: „Rabok legyünk vagy szabadok?” – tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.


A beszédeket követően a megemlékezők közösen vonultak át a Fekete Sas Szálló épületéhez, ahol koszorúzással zárult az ünnepi program.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP