MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Letették a kulcsi általános iskola alapkövét – 1,5 milliárd forintból újul meg az intézmény
2022.09.01. 13:53

Magyarország Kormányának nemzeti forrásból történő, több mint 1,5 milliárd forintos támogatásával újul meg és bővül ki a kulcsi Fekete István Általános Iskola. A fejlesztés alapkövét és az időkapszulát augusztus 31-én, az intézmény tanévnyitó ünnepsége keretében helyezte el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Jobb Gyula polgármester, Dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője, valamint az intézmény igazgatója, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ és a kivitelező képviselői, és természetesen az iskola kisdiákjai. Magyarország Kormánya március 28-án hozott rendelete értelmében több mint 1,5 milliárd forintos nemzeti forrásból újul meg és bővül ki a kulcsi Fekete István Általános Iskola.
 
 
A fejlesztés alapkövét és az időkapszulát az intézmény tanévnyitó ünnepsége keretében, augusztus utolsó napján helyezte el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Jobb Gyula polgármester, Dr. Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője, Schinogl Ferenc intézményvezető, valamint a Dunaújvárosi Tankerületi Központ és a kivitelező képviselői, és természetesen az iskola kisdiákjai.


Az iskola rekonstrukciója egy rég várt fejlesztés, hiszen az elmúlt években folyamatosan növekedett a település lakosságszáma, így a gyermekek száma is. A régi, több épületből álló iskola viszont már nem tudta korszerű módon, kényelmes körülmények között ellátni feladatát.


A fejlesztéssel közel duplájára nő az iskola hasznos alapterülete – 16 tanteremben 250-300 gyermek színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő oktatása lesz biztosított. A tervek szerint a kivitelezés 2024 januárjára fejeződik be.  

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum