MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Magyar Falu Program – nő a vidék megtartó ereje
2021.11.18. 18:56

A Magyar Falu Program keretében felújított pedagógus szolgálati lakást adtak át csütörtökön délután Adonyban. A 30 millió forintból megújult pedagógus szolgálati lakást Gyopáros Alpár, modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, és Ronyecz Péter, Adony polgármestere adták át.A Magyar Falu Programnak köszönhetően külső és födémszigetelés, homlokzati vakolás és tetőcsere valósult meg abban az adonyi pedagógus szolgálati lakásban, amit csütörtökön adtak át.


A Magyar Falu Program 2019-ben indult el, és már rögtön az első évben lehetett pályázniuk az 5000 főnél kisebb településeknek szolgálati lakásfejlesztésre. Azóta mintegy 10 milliárd forint értékben több mint 400 szolgálati lakás újulhatott meg a programnak köszönhetően.


„Az egész Magyar Falu Program velejét jól leképezi egyébként a szolgálati lakás programunk, hiszen egy-egy ilyen ingatlan fejlesztésével azonnal településképet javítunk. Polgármester úr elmondta, hogy ez az épület is egy elhanyagolt ingatlan volt, mielőtt az önkormányzat megvásárolta volna és szolgálati lakást alakított volna ki benne. Ráadásul nagyon jól hasznosul, hiszen egy olyan szakmának ad egy erős humán erőforrás hátteret, amely bizony hiányszakma a falvakban, hiszen a pedagógusok, óvoda- és iskolapedagógusok vagy éppenséggel az orvosok, védőnők nagy számban hiányoztak a falvakból az elmúlt évtizedekben, és bizony ez hozzájárult ahhoz, hogy az intézmények sem tudtak biztonsággal működni a falvakban” - mondta el az átadón Gyopáros Alpár modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. 

Fejér megyében is jól látszik az az országos tendencia, hogy újjáéled a magyar vidék – mondta el az átadón Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. 
 

„Egyre többen kezdik felfedezni a magyar vidék szépségeit, és sok esetben immár a városból arra törekednek az emberek, hogy vidékre költözzenek. Ez egyértelműen látható, hiszen a településeken sorra fogynak el az eladó ingatlanok. Ez egyrészt köszönhető egy szemléletváltozásnak is, másrészt köszönhető annak a vidékfejlesztési munkának, amit Magyarország Kormánya végez. A Magyar Falu Program ennek az egyik nagyon jó példája az 5000 fő alatti kistelepülések számára – szolgáltatásokat fejleszt, olyan szolgáltatásokat tesz elérhetővé, amelyek korábban nem voltak. A településen élők igényeit figyelembe vevő kisebb méretű, akár párszázezer forintos fejlesztésektől egészen az épületfelújításokig látható eredménye van ezeknek a támogatásoknak, és a vidék lakossága hálás ezért ” - hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP