MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Magyarország lezárja a határait, a rendezvényeket betiltják
2020.03.17. 14:00

Napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor miniszterelnök a parlamentben bejelentette, hogy Magyarország határait lezárják, csak magyar állampolgárok léphetnek be. A rendezvényeket éjféltől betiltják. A szórakozóhelyeket, mozikat bezárják. Az éttermek, kávézók, üzletek 15 óráig lehetnek nyitva. Az összejövetelek elhalasztását kérik az emberektől.Lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt.

A miniszterelnök bejelentette, hogy Magyarország határait lezárják, csak magyar állampolgárok léphetnek az ország területére. A rendezvényeket éjféltől betiltják. A szórakozóhelyeket, mozikat bezárják. Az éttermek, kávézók, üzletek 15 óráig lehetnek nyitva, kivéve az élelmiszerüzleteket, patikákat és drogériákat.

Azt kérik az idősektől, hogy ne hagyják el a lakásukat, mert ők vannak veszélyben. Az önkormányzatok kötelessége az idősek ellátása.

A kormány azt javasolja, hogy a koronavírus-járvány miatt a családi eseményeken kívül minden más összejövetelt halasszanak el az emberek - mondta Orbán Viktor.

Az egész magyar gazdaság bajba kerül

Az egész magyar gazdaság bajba kerül, de nem egy időben: vannak olyan ágazatok, ahol a baj már "bekopogtatott" - mondta Orbán Viktor. A kormányfő közölte: elsősorban a turizmus és a vendéglátás van bajban. Hozzátette, Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert kérte fel, hogy konzultáljon a már bajba jutott ágazatok képviselőivel, hogy gyors intézkedéseket hozhassanak.

Minden szinten újra kell tervezni a költségvetést

Orbán Viktor hangsúlyosan szólt a munkahelyek megvédésének szükségességéről, de elmondta azt is, hogy a járvány a költségvetést és a gazdasági terveket is felülírja. A büdzsét minden szinten újra kell tervezni, amelynek koordinálása a pénzügyminiszter feladata. A Magyar Nemzeti Bank elnökével is felvette a kapcsolatot az ügyben - közölte a miniszterelnök.

 

szekesfehervar.hu

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP