MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Martonvásáron járt a Brand Műhely
2015.06.01. 18:13

2015. június 1-jén rendezte meg a Fejér Megyei Értéktárbizottság az utolsó brand műhelynapját. Három település képviseltette magát a jó hangulatú beszélgetésen: Vál, Martonvásár és Ráckeresztúr "értékőrei" vették számba értékeiket. Az eseményt a martonvásári Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ fogadta be. Nyári Attila provokatív vitaindító kérdésére - Miért hozták létre a települési értéktárbizottságot? - a települések képviselői eltérő válaszokat adtak. Volt, aki egy pályázati lehetőséget nem szeretett volna elveszíteni, volt, ahol az önkormányzat inspirálta a civileket ennek megalapítására.


Egyben egyetértettek a kollégák, hogy nem volt haszontalan.

Ráckeresztúron 2015. március 2-án kezdte meg működését a települési értéktárbizottság. A helyi újságban jelentették meg a létrejöttét és azóta élénkebbé vált a települési aktivitás. Martonvásáron 2014 márciusa óta van értéktárbizottság, munkáját a Martonvásári Kulturális Egyesület segíti, annak érdekében, hogy a civil és önkormányzati folyamatokat összehangoltabbak legyenek a mindennapokban.

Válon még nincs bizottság, de a helyi faluvédő egyesület már készen áll arra, hogy az értéktárbizottsági feladatokat ellássa.

A marketingszakember hangsúlyozta, hogy ne csak arra használják az értékkutatást és őrzést, hogy közösséget építsenek vele, hanem látogatókat is hozzon számukra: a települések saját magukat építsék az offline és online eszközökkel.

Balog Gábor, a Fejér Megyei Értéktárbizottság elnöke röviden bemutatta a bizottság munkáját és felajánlotta a településeknek azt a szakmai segítséget, mellyel könnyebben elő tudják készíteni a településekről beérkező szakmai javaslatokat.

A bizottság elnöke elmondta, hogy azzal, ha egy települési javasolt érték nem kerül be a megyei értéktárbizottságba, nem jelenti azt, hogy a megye nem dokumentálja: a megyei önkormányzat minden beküldött anyagot nyilvántart. Arra viszont vigyázni kell, hogy az értéktáraink ne híguljanak fel: a dokumentáció beküldését alapos szakmai előkészítés előzze meg.

A műhelymunka három településen járt, közel 20 települést ért el, de ez nem az egész megye.

A szervezők és a csoportos munkában résztvevők remélik, hogy lesz folytatása a programnak, ahol mind a 108 települést eléri a kezdeményezés. Látható és tapasztalható, hogy a megerősítés, az iránymutatás komoly motivációt jelent a települési értékgyűjtőknek.

 

 
 
 

 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Kincsestáj kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP