MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Másfél milliárd forintos kormányzati támogatás a kulcsi iskola újjáépítéséhez
2022.03.31. 14:58

Több mint 1,5 milliárd forintos nemzeti forrásból megújul és kibővül a Kulcsi Fekete István Általános Iskola. A fejlesztéssel közel duplájára nő az iskola hasznos alapterülete és 250-300 gyermek színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő oktatása lesz biztosított.  
Léggömbök felengedésével ünnepelték a Kulcsi Fekete István Általános Iskola kisdiákjai a hírt, hogy egy most megjelent kormányhatározatnak köszönhetően, több mint másfél milliárd forintból megújul és kibővül az iskolájuk.


Mint azt Jobb Gyula, Kulcs polgármestere elmondta, az iskola rekonstrukciója egy rég várt fejlesztés, hiszen az elmúlt években folyamatosan növekszik a település lakosságszáma, így a gyermekek száma is. A régi, több épületből álló iskola viszont már nem tudta korszerű módon, kényelmes körülmények között ellátni feladatát.


A Magyarország Kormánya által az iskola felújítására nyújtott másfél milliárd forintos támogatás nagyságrendjét érzékeltetve Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: ez az összeg Kulcs településének 3 teljes évi költségvetése. „Minden ellenkező híreszteléssel ellentétben, amik arról szólnak, hogy az önkormányzatok kiéheztetése folyik, az önkormányzatokra nem jutnak források, én azt javaslom azoknak, akik ilyet állítanak, hogy beszélgessenek a polgármesterekkel. Soha nem látott nagyságrendű támogatásokban részesülnek falvaink, városaink. Ezt az utat fogjuk folytatni” – emelte ki Dr. Molnár Krisztián.

Biztos benne, hogy a kulcsi gyermekek nagy hasznát látják majd ennek a fejlesztésnek – mondta el a bejelentésen Dr. Mészáros Lajos kórházfőigazgató, képviselőjelölt, aki gratulált a településnek a beruházáshoz.


A fejlesztéssel közel duplájára nő az iskola hasznos alapterülete és 250-300 gyermek színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő oktatása lesz biztosított. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP