MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megalakult a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform a Megyeházán
2017.04.26. 15:35

A Megyeháza Címertermében tartotta alakuló ülését 2017. április 27-én, csütörtökön a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform. Az alakuló ülésen Dr. Kovács Zoltán, a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal jegyzője köszöntötte a megjelenteket és ismertette a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform megalakításának előzményeit.Az alakuló ülésen Dr. Kovács Zoltán, Fejér megye jegyzője elmondta:A Fejér Megyei Önkormányzat 2016. júniusban nyújtott be pályázatot a KEHOP-1.2.0-15 azonosítószámú "Klímastratégia kidolgozásához kapcsolódó módszertan- és kapacitásfejlesztés, valamint szemléletformálás" című felhívás keretében a Fejér Megyei Klímastratégia elkészítésére, a Fejér Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozására. Az elnyert pályázat támogatási szerződése 2016. novemberben került aláírásra, a projekt tervezett zárása: 2018. február 28.
 
A Platform célja: a klímaváltozással kapcsolatos hírek, fejlesztési lehetőségek helyi szereplők számára történő eljuttatása, továbbá a helyi klímaváltozással, a klímaváltozás mérséklésével, az ahhoz történő alkalmazkodással kapcsolatos fejlesztési igények, jó gyakorlatok felmérése és összehangolása, széles körű megismertetése, online szaktanácsadás biztosítása, rendszeres kapcsolattartás és együttműködés a Klímabarát Települések Szövetségével.
 
A projekt keretében a megyei klímastratégia készül a Klímabarát Települések Szövetsége által kidolgozott módszertani útmutató alapján, a Platform közreműködésével, valamint szemléletformáló rendezvények (konferenciák, workshopok, figyelemfelkeltő akciók) kerülnek megrendezésre a klímaváltozással kapcsolatos érzékenyítés, ötletgyűjtés, a stratégia véleményeztetése, a helyi klímaváltozási szempontok és alkalmazkodási, cselekvési lehetőségek megismertetése érdekében.
Az ülésen részt vett platformtagok (pl. a Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara Fejér Megyei Szervezetének elnöke, a Nemzeti Pedagógus Kar megyei képviselője, Székesfehérvári Járási Hivatal Környezet- és Természetvédelmi Főosztályvezetője, a KDT Vízügyi Igazgatóság igazgatója, az MTA Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézetének igazgatója, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alezredese, a Dunaújvárosi Egyetem és a Kodolányi János Főiskola képviselői, a Pro Vértes Közalapítvány és a Gaja Környezetvédő Egyesület munkatársai, valamint a Klímabarát Települések Szövetségének delegáltja) elfogadták a Platform ügyrendjét.
Dr. Mezősi Balázs szakmai koordinátor ismertette az éghajlatváltozási platformok létrehozásának, működésének előnyeit, valamint bemutatta az Mi6 által megvalósuló, energiahatékonysági célú Virtuális Erőmű Programot és egyéb klímavédelmi, szemléletformáló tevékenységeiket.
 
Kígyóssy Gábor, a Fejér Megyei Önkormányzat vezető tervezője bemutatta a projekt főbb elemeit és megvalósításának mérföldköveit, a Platform további üléseivel kapcsolatos információkat, valamint bemutatta a készülő megyei klímastratégia részét képező Fejér megye éghajlatváltozási sérülékenység-vizsgálati elemzéshez készített segédletet.
 
 
Az ülésen a Klímabarát Települések Szövetségének munkatársa (Újhelyi Márta) tájékoztatást nyújtott a projekthez kapcsolódóan a platformtagok részére május 4-5. között, a Megyeházán megtartandó szakmai képzésről, melynek célja a klímastratégia elkészítéséhez szükséges elméleti, gyakorlati ismeretek elsajátítása.
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP