MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megalakult a Fejér Megyei Közgyűlés, újraválasztották Dr. Molnár Krisztián elnököt
2019.10.26. 15:19

Megalakult szombaton délelőtt az új Fejér Megyei Közgyűlés. Az alakuló ülésen jelenlévő 19 képviselő letette esküjét, majd titkos szavazással, egyhangúlag választották elnöknek Dr. Molnár Krisztiánt, főállású alelnöknek Pálffy Károlyt és társadalmi alelnöknek Bihácsi Istvánt.Megalakult szombaton délelőtt az új Fejér Megyei Közgyűlés, a 20 tagú testületet a Fidesz-KDNP 14, a DK és a Momentum 2-2, míg a Mi Hazánk Mozgalom és a VÁLASZ egy-egy képviselője alkotja. Az alakuló ülésen jelenlévő 19 képviselő letette esküjét, majd titkos szavazással, egyhangúlag választották elnöknek Dr. Molnár Krisztiánt.

"Azt a megkezdett munkát szeretnénk folytatni, amit 2014-ben elindítottunk, célunk a megye mind a 108 településének fejlesztése, az itt élő emberek életminőségének javítása, valamint szeretnénk kiállni a keresztény-konzervatív értékek mellett." - mondta székfoglaló beszédében dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki szólt az eddig elért eredményekről is.

Kiemelte, hogy Fejér megyében az egy főre jutó GDP a megyék között az országban a második legmagasabb, a nettó átlagkereset pedig az országban a harmadik legmagasabb Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyék után. Szólt az idegenforgalomról is, amelynek kapcsán elmondta, hogy 2014 óta megduplázódott a megyében töltött vendégéjszakák száma. Fejér megye munkanélküléségi rátájáról szólva dr. Molnár Krisztián hangsúlyozta, hogy míg 2010-ben 11,3%, 2014-ben több mint 8% volt, addig 2019-ben 2,3% a megyei átlag.

A Fejér Megyei Közgyűlés régi-új elnöke a 2014-ben megkezdett munkát szeretné folytatni, az emberek életminőségét javítani, jobbá és biztonságosabbá tenni a mindennapokat, valamint kiállni keresztény és magyar kulturális értékek megőrzése mellett.

Dr. Molnár Krisztián szólt arról is, hogy a rendszerváltás óta rekordnak számító 70 százalékos többséget ért el a Fidesz-KDNP Fejér megye közgyűlésében, és 2014-hez képest közel nyolcezerrel többen szavaztak a pártszövetség listájára a megyében.

A megyei közgyűlés tagjai:

Árgyelán János (Mi Hazánk); Balog Gábor (Fidesz-KDNP); Bechtold Tamás János (Fidesz-KDNP); Ecsődi László (DK); Gárday Balázs (Fidesz-KDNP); Horváth Bálint (Fidesz-KDNP); Istvánfalvi Dávid (Fidesz-KDNP); Kátai György (DK); Kovács Judit (Fidesz-KDNP); Kozári Kristóf (Fidesz-KDNP); Mód Barnabás (Momentum); Molnár Krisztián (Fidesz-KDNP); Novák-Kovács Zsolt (Fidesz-KDNP); Pálffy Károly (Fidesz-KDNP); Somogyi Balázs (Fidesz-KDNP); Sükösd Tamás (Fidesz-KDNP); Szalai Dániel (Momentum); Szili Csaba Gergely (VÁLASZ); Viplak Tibor László (Fidesz-KDNP); Wilmek Tibor (Fidesz-KDNP).

A képviselők főállású és társadalmi megbízatású alelnököt is választottak, főállású alelnök lett Pálffy Károly, míg társadalmi alelnökké Bihácsi Istvánt választotta a Fejér Megyei Közgyűlés testülete.

Az ülésen Szabó László, a Fejér Megyei Területi Választási Bizottság elnöke emlékeztetett, hogy az október 13-ai választáson a Fidesz-KDNP listája 60 939 vokssal 57,88 százalékot ért el, mellyel 14 mandátumot kapott a közgyűlésben. A Demokratikus Koalíció 12 493 szavazattal (11,87 százalék) és a Momentum Mozgalom 12 334 szavazattal (11,72 százalék) két-két, a Válasz Független Civilek 7 650 szavazattal (7,27 százalék) és a Mi Hazánk Mozgalom 7 119 szavazattal (6,76 százalék) egy-egy mandátumot szerzett a testületben. Az MSZP 4 741 vokssal, 4,50 százalékos eredménnyel nem jutott be a megyei közgyűlésbe.

A Fejér Megyei Közgyűlés alakuló ülésén részt vett dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal vezetője,  Vargha Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Székesfehérvár országgyűlési képviselője,  Törő Gábor, Tessely Zoltán és Varga Gábor, Fejér megye országgyűlési képviselői, dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is. 

Az ünnepi alakuló ülésen fellépett a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Molnár család mezőföldi és Erdélyi Kalotaszegi néptánc koreográfiákat mutatott be, Bobory Zoltán, Fejér Megye Díszpolgára pedig Illyés Gyula: Haza a magasban című versét szavalta el.

 

fotó:Molnár Artúr

szöveg:szekesfehervar.hu

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP