MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megalakult a Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentő Alapítvány
2021.11.19. 13:37

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Jobb Gyula, Kulcs polgármestere, Nagy Attila, Kisapostag polgármestere magánemberként arra az elhatározásra jutott, hogy létrehozzák a Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentőalapítványt. Az alapítvány alapító okiratát pénteken reggel ünnepélyes keretek között írták alá a baracsi jachtkikötőben. A mentőszolgálat Fejér megyében országos szinten is példás munkát végez, de van egy olyan speciális terület – a vízi- és kutatómentés -, ami a Duna Fejér megyei szakasza és a Velencei-tó vonatkozásában megerősítésre szorul – ez a gondolat ösztönözte az alapítókat a Fejér Megyei Önkéntes Kutató Mentőalapítvány létrehozására.
 
 
„A létrehozás után természetesen mind humán erőforrás, mind infrastruktúra szempontjából egy jelentős fejlesztés kell, hogy ezt az alapítványt segítse. De a cél az azt gondolom, hogy önmagában nemes: minden emberélet segítése, mentése, vagy sajnos adott esetben az áldozatok felkutatása olyan fontos tevékenységek, amelyek ellátása Fejér megyében és országosan is nagy fontossággal bír. Örülök neki, hogy Fejér megyében - országos szinten is példás módon - egy ilyen alapítvány létre tud jönni, és mostantól kezdve nem magánemberként, hanem hivatali személyként az lesz az egyik legfőbb feladatunk, hogy minél több segítséget és fejlesztést tudjunk az alapítvány számára biztosítani” – hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián.
 
 
Mint azt Reszegi Imre, az Országos Mentőszolgálat Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezetének vezető mentőtisztje, a most megalakult alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, örömmel fogadták a felkérést. A szakember úgy véli, mind a Közép-Duna szakasza, mind a Velencei-tó megérdemli azt a törődést, hogy megfelelő helyére kerüljön a turizmus egészségügyi biztosítása – vagyis a vízimentés és a kutatómentés.
„Mind a kutyás kutatómentésben, mind a vízimentésben már évek óta önkéntesekkel is próbálunk dolgozni – ezeket az önkénteseket, ezeket a szakembereket próbáljuk most egy rendszerbe, egy alapítvány védőhálója alá terelni. Nagyon sok forrás és szakember, és sok képzés kell ahhoz, hogy ez a rendszer elinduljon. Természetesen a beérkező források nagy függvénye az, hogy az alapítvány mikor tud a teljes működési szintjére elérni – én azt gondolom, hogy egy-két év múlva eléri az alapítvány a teljes működőképességét” – tette hozzá Reszegi Imre.

 
Az alapítvány kitűzött céljainak elérése érdekében magas szakmai múlttal rendelkező kurátorok fogadták el a felkérést: Reszegi Imre kuratóriumi elnök mellett kuratóriumi tagokként Kovacsik Milán mentőápoló, Nagy László Dávid mentőtechnikus, valamint Partizer Csaba és Daróczi Orsolya kutyakiképzők vesznek részt az alapítvány munkájában.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP