Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megnyílt a Móri Bornapok
2018.10.05. 18:10

Péntek délután hivatalosan is megkezdődtek a 2018-as Móri Bornapok, melyet egyúttal a XII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál felejthetetlen pillanatai is színesíttek, majd nagyszabású koncertek, csilletoló- és lövészverseny várta az érdeklődőket. A Móri Bornapokat dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.A nagyszínpad előtt foglaltak helyet Fejér megye, illetve Mór vezetői, meghívottjai, a környező települések polgármesterei, valamint a németországi Freudenberg, az erdélyi Nyárádszereda és lengyelországi Wolsztyn delegációjának tagjai. Mögöttük izguló szülők sorakoztak és a kiváló borokat rejtő faházak vendégei is közelebb húzódtak. 
 
A rendezvény fővédnöke Törő Gábor országgyűlési képviselő, volt. Távollétében dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a Móri Bornapokat. Beszédében nemcsak a hosszú szőlősorokat, a jó bort és magát a dinamikusan fejlődő és látványosan szépülő várost említette, hanem kiemelte, hogy mennyi barátság és közös munka fűzi szorosra a kapcsolatát Mórral. Külön köszöntötte Spányi Antal megyés püspököt és minden megjelentet. A Szent Erzsébet Római Katolikus Iskolásból érkezett az a két legény, aki szőlőről, borról és a babájáról énekelt.
 
 
Fenyves Péter polgármester is köszöntötte a rendezvény résztvevőit, a Mórra borozni, vidám beszélgetésekre érkező vendégeket, majd a Radnóti Miklós Általános Iskola kórusával folytatódott a műsor. Végül a Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola tanulói énekeltek részletet a Pál utcai fiúkból. A megnyitót ünnepi közgyűlés előzte meg, ahol többek között eldöntötte a testület, hogy kit jutalmaznak meg Mór városáért végzett munkájáért. A határozat alapján 2018- ban posztumusz Pro Urbe- díjat adományozott a város Ertl Józsefné részére. De Pro Urbe-díjat adományoztak Dászkel Lászlónak, Nyárádszereda nyugalmazott polgármesterének is. Az idei évben a Friday Winery által elkészített 2017-es, legmagasabb pontszámot elért, ezerjó bor kapta a képviselőtestülettől az „Év Móri Ezerjó Bora” címet.

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár