MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megújult a bodajki óvoda tetőszerkezete
2021.06.04. 13:01

A Magyar Falu Program keretében újulhatott meg a teljes tetőszerkezet a bodajki Zengő Óvoda – Mini Bölcsőde és Bodajki Általános Iskola épületein. A felújítás mintegy 38 millió forint értékben, kormányzati és önkormányzati támogatásokból valósult meg.Az ünnepélyes átadáson a nemzeti színű szalag átvágásaban részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő, Dr Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Wurczinger Lóránt, Bodajk polgármestere, valamint Török Szabolcs, a székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója is.
 
Dr. Molnár Krisztián elmondta, hogy a felújítást széles társadalmi összefogás eredményeként jött létre, melyhez hozzájárult Magyarország kormánya mellett a helyi és a megyei önkormányzat is. „Számunkra a gyermekeink az első számú célcsoport, akinek az életkörülményeit, a mindennapjait jobbá, szebbé szeretnénk tenni. Itt Bodajkon egy összefüggő intézmény hálózat fejlesztési programnak lehetünk a részesei. Az elmúlt két évben az egészségügyi alapellátást fejlesztettük, a szociális alapszolgáltatást és most az intézmények közül a gyerekek intézményei jönnek sorra.”- mondta el a közgyűlés elnöke.
 
Törő Gábor országgyűlési képviselő kiemelte, hogy a mai tető átadás egy lényegesen nagyobb felújítás részét képezi. „Először megtörtént az épület szigetelése, már két évvel korábban majd utána tetőre pályázott úgy a tankerület, mint Bodajk városa. Azt tudom mondani, hogy ez az együttműködés az hozta, hogy szinte a teljes épület beruházása megtudott történni.”
Wurczinger Lóránt, Bodajk polgármestere a beruházás anyagi vonzatairól beszélt. „Ennek a fedezetét a Magyar Falu Program 21 millió forint értékben, illetve a tankerület is még 11 és fél millió forinttal beszállt, illetve az önkormányzatnak is volt egy öt és fél milliós önrésze benne. ezzel a fejlesztéssel már abszolút komfortosan érezhetik magukat mind a pedagógusok, mind pedig a gyerekek az intézményben”. – tette hozzá a polgármester.
 
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP