MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megújult a gyermekintézmény Tácon, és kerékpárút is épül
2019.08.29. 13:59

Kerékpárút épül a Gorsiumig, melynek építési munkaterületét szerdán délután adták át Tácon, a Séd-Nádor hídja mentén. Ezt követően a program a megújult Százszorszép Óvoda átadási ünnepségével folytatódott a Kossuth utcában. A kerékpárút létesítésével potenciálisan aktív és ökoturisztikai célponttá teszik a nemzetközi hírű Gorsium Régészeti Parkot a kerékpáros turisták számára is. A 6,7 kilométer hosszúságú kerékpárút a szabadbattyáni vasútállomástól a Sárvíz völgyén át vezet majd egészen Tácig, a szabadtéri múzeumig. A beruházás 276,86 millió forint európai uniós és állami forrásból valósul meg.
 
A szerdai munkaterület-átadáson megjelent Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Horváth Tamás, Tác polgármestere, valamint számos területfejlesztési szakember és a kivitelező cég vezetése. Elhangzott: a jövő héten megkezdődnek a munkák, a kerékpárút átadása decemberben várható.
 
– Egy régi álom valósul meg a kerékpárút építésével, nemcsak a déli térségé, de egész Fejér megyéé: Gorsiumot hamarosan kerékpárral is meg lehet majd közelíteni – emelte ki egyebek között Molnár Krisztián. – A nyomvonal festői tájon, pompás természeti környezetben, a folyópart mentén halad: csábító turisztikai fejlesztéssel gyarapodik a térség. A tervek szerint nemsokára a teljes
kerékpáros összeköttetés is kiépülhet a koronázóvárostól, Székesfehérvártól déli irányban, ugyanis szeretnénk folytatni a munkát, mellyel összességében mintegy 40 kilométernyi kerékpárút létesülhet majd a táci, illetve a soponyai ökocentrumig tartó szakasszal együtt egészen a déli megyehatárig.
 
Átadták a Gorsium kerékpár munkaterületét. Varga Gábor (j2), a térség országgyűlési képviselője, Horváth Tamás, Tác polgármestere és dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke területfejlesztési szakemberek és a kivitelező képviselőinek társaságában
 
 
A nevelési év kezdetére megújult a falu százéves óvodája. Ünnepélyes avatásán köszöntőt mondott Dukai Miklós, önkormányzati helyettes államtitkár, Varga Gábor országgyűlési képviselő és Horváth Tamás faluvezető. A nemzeti színű szalagot is ők vágták át, Molnár Krisztiánnal és Várhegyi Éva óvodavezetővel kiegészülve.
 
Az életveszélyessé nyilvánított óvodából ki kellett költözni az aprónépnek, a régi iskolánál nyertek elhelyezést, míg a bővítés a teljes felújítással egyetemben megvalósult. A 100 millió forintos forrás két egyenlő részből tevődött össze: vis maior és területfejlesztési támogatásból. A remények szerint a befejeződött felújítást követően felépülhet a hiányzó óvodai tornaszoba.
 
Dukai Miklós ünnepi köszöntőjében kiemelte: egy közösségnek fontos az értékek megőrzése és a jövő generációról való gondoskodás. Így újulhatott meg a falu százéves óvodája, mely napjaink emblematikus filozófiáját is megtestesíti, jelesül: a kormány számára a legfontosabbak a családok és a családokban felnövekvő gyermekek.
 
Varga Gábor a felújított óvoda átadása mellett más jó hírrel is szolgált: reményeik szerint belátható időn belül felépülhet az óvodai tornaszoba is.
 
Feol.hu 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár