Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megújult a Nagyvenyim és Mezőfalva közötti összekötő út
2018.12.05. 11:08

Megújult a 6219-es jelű, Dunaújváros–Sárbogárd közötti összekötő út Nagyvenyim és Mezőfalva közötti szakasza. A projekt ünnepélyes átadás-átvételi rendezvényét kedden tartották a nagyvenyimi községházán, majd a nemzeti színű szalag átvágásával az utat is felavatták. Dr.Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP-program) eredetileg 2,55 milliárd forintot tartalmazott a négy számjegyű utak fejlesztésére a megyében (Káloz és Soponya átkelési szakasza, valamint a Söréd–Zámoly, illetve a Zámoly–Csákvár közötti összekötő út), de a déli térségben is reális igény fogalmazódott meg az útfejlesztésre. A politikusok lobbizása sikerrel járt.
A sajtótájékoztatón elhangzott: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a TOP-program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi, négy és öt számjegyű összekötő út, mellékút teljes körű felújítását indíthatta el. Ebből Fejér megyében összesen 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A program egyik elemeként a 6219-es jelű, Dunaújváros–Sárbogárd összekötő út Nagyvenyim és Mezőfalva közötti 7,5 kilométeres szakasza mostanra teljes körűen megújult.
A Közlekedésfejlesztés Fejér megyében II. elnevezésű projektet a közúti társaság 3,148 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A most befejezett 7,5 kilométeres szakaszt a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. nettó 597,2 millió forintból készítette el.
Amint Molnár Istvántól, a Magyar Közút Zrt. Fejér megyei igazgatójától megtudtuk: a nagyvenyimi községhatártól a mezőfalvi körforgalomig tartó szakaszon a kivitelező a meglévő, elhasználódott kopóréteg lemarása után 4 centiméter vastagságban új kötőréteget és szintén 4 centiméter vastagságban új kopóréteget épített. A szakaszon található 12 meglévő autóbuszöböl a peronnal együtt teljesen átépült, minden öböl új betonburkolatot kapott, továbbá két új autóbuszöböl is épült. Megújult a vízelvezető rendszer, az árkokat és az átereszeket kitisztították, az új burkolat mellé új padka is készült. A kopott, elhasználódott közlekedési táblákat lecserélték, a szükséges helyeken új táblákat helyeztek ki, új, tartós burkolati jeleket festettek fel.
 
Galambos Dénes miniszterelnöki biztos ünnepi beszédében egyebek között hangsúlyozta: a Modern városok, valamint a Modern falvak elnevezésű országos program keretében a négy számjegyű utak felújításának szorgalmazásában élen járt a dunaújvárosi térség. Mindez kiemelt fontossággal bír a munkaerő-­mobilitás, de a szállítási lehetőségek tekintetében egyaránt. Köszönet illeti a kormányzatot, de mindenkit, aki hozzájárult, hozzájárul a projekt sikeréhez – tette hozzá.
 
szöveg:feol.hu

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár