Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megújult a régi park Csákváron
2018.12.03. 10:43

Az autóbusz-pályaudvar melletti közpark átadásának ünnepsége a katolikus templomtól induló fáklyás felvonulással vette kezdetét vasárnap. A fejlesztés a Zöld város kialakítása című területi operatív program keretében, mintegy nyolcvanmillió forintból valósult meg.Az ünnepélyes átadón Ünnepi beszédet mondott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán, miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő és Illés Szabolcs polgármester köszöntötte házigazdaként a megjelenteket. 
A polgármester kifejezte reményét, mely szerint a parkkal sikerült egy olyan közteret kialakítani, ahol minden korosztály otthonosan érezheti magát.
A képen: Dr. Molnár Krisztián, Tessely Zoltán és Illés Szabolcs a szalag átvágásával hivatalosan is átadták az új parkot. 
 
A Szabadság téri közpark a fejlesztésnek köszönhetően teljesen új arcot öltött: megújult a tér struktúrája, miközben a tér határai és kiterjedése nem változott.
Térfalak választják el az autóúttól, a benne kialakított öblösödésekben padok, a stílusukhoz illő szemétgyűjtő kosarak és virággyűjtők kaptak helyet. A tér meghatározó eleme egy olyan vízfelület lesz, amely a nyári forróságban enyhe, párás levegőt biztosít majd. A beteg növények helyére újakat telepítettek és impozáns virágágyásokat alakítottak ki a parkban. A projekt további elemei: konténermosdó a sportlétesítményben és az új árusító pavilonok még beszerzés alatt vannak.
 
szöveg:FMH 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár