MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megújult formájában várja újra látogatóit a dégi Festetics-kastély
2022.11.14. 12:07

A Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében, összesen mintegy 3,4 milliárd forint kormányzati és uniós forrásból újult meg Fejér megye egyik ikonikus turisztikai látványossága, a dégi Festetics-kastély. Az ünnepélyes megnyitót 2022. november 8-án tartották. Megnyitotta kapuit a Pollack Mihály által tervezett, és mára újjáéledt dégi Festetics-kastély. 


A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében valósult meg hazánk egyik legjelentősebb klasszicista kastélyának turisztikai célú fejlesztése, összesen 3.361.156.650 forintból, amelyből Magyarország Kormánya 1.522.155.591 forintot biztosított, valamint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program terhére nettó 1.839.001.059 forint állt rendelkezésre.


A projekt magába foglalta a főépület nagy részsének felújítását, kiterjedt a parkra és az abban található több melléképületre – megújult például a Hollandi-ház és a rózsakert is -, valamint a közműrendszer korszerűsítésére. A kivitelezési munkálatokhoz restaurátori és belsőépítészeti munka is kapcsolódott.


A kiállítótermekben tartalmas, ugyanakkor izgalmas, interaktív tárlatok kaptak helyet. 


A kastélyt ünnepélyes keretek között 2022. november 8-án adta át Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, dr. Simon László főispán, Mohácsi Mónika, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Gárdonyi Sándorné, Dég polgármestere. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP