Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyei és járási stratégiák a foglakoztatásért
2017.05.22. 10:32

A Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum mai ülésén elfogadta a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégia munkaprogramját a Megyeháza Címertermében.A TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” című projekt keretében a Fejér Megyei Önkormányzat, konzorciumi partnereivel, a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az Echo Innovációs Műhellyel közösen 1,331 milliárd forintos pályázati támogatásból valósítja meg nagyszabású, Fejér megye egészére kiterjedő képzést és foglalkoztatást is elősegítő programját. Ennek egyik állomása volt 2016 decemberében a megyei stratégia elfogadása, mely dokumentum rögzítette a 2030-ig szóló foglalkoztatás-fejlesztési irányokat.
 
A mostani fórumon elfogadásra került a stratégia megvalósítását rögzítő, 2020-ig szóló munkaprogram. Az elmúlt hat hónapban minden Fejér megyei járásban elindult a helyi foglalkoztatási partnerség szervezése, a mai programon bemutatkoztak a járási paktumok koordinátorai is.
 
A résztvevők áttekintették a dunaújvárosi, a sárbogárdi, a székesfehérvári, a martonvásári és a gárdonyi foglalkoztatási stratégiákat. Hátrányos helyzetű álláskeresők munkaerőpiaci integrációja a fejlesztendő térségekben címmel Bakos István felzárkóztatási szakértő gondolatébresztő előadásával zárult a szakmai munka.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár