MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyekorzó díjakkal a Vadásznapon: bemutatták Fejér megye kézműves értékeit
2019.09.09. 09:38

Fejér megyei minőségi kézműves termékeket és értékeket népszerűsítő Megyekorzó rendezvényével és Hungarikum-MintaKINCStár játszóházával második alkalommal mutatkozott be társszervezőként a Fejér Megyei Önkormányzat a XXVII. Országos Vadásznap, XIII. Vadgasztronómiai Fesztivál közönségének a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkban. A vásári standok legszebbjeit a szemle után díjakkal ismerte el Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a megye két országgyűlési képviselőivel: Törő Gáborral és Tessely Zoltánnal.A XXVII. Országos Vadásznap és a XIII. Vadgasztronómiai Fesztivál keretében, a Fejér Megyei Önkormányzat szervezésében valósulhatott meg a Megyekorzó, amelynek célja a házi készítésű, természetes, egészséges ételek és kézműves termékek népszerűsítése.
 
– Hazai értékeink legfőképp azok, amiket mi állítunk elő, két kezünk munkájával teremtünk meg. Ezen gondolat mentén fejlesztettük tovább a Fejér Termék Programot – fogalmazott Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke a Megyekorzó megnyitója apropóján. A program célja a munkahelyek teremtése, a hátrányos helyzetű térségek gazdaságának fejlesztése.
A fazekasműhely varázslatos kerámiákat hozott a Megyekorzóra
 
– A megye nagy rendezvényein mindig lehetőséget biztosítunk a megye kereskedőinek, ez így lesz a szeptember 20-i velencei Megyenapon is. S ezért vállalta a Fejér Megyei Önkormányzat a társrendezői szerepet a vadgasztronómiai fesztiválon is – egyrészt ebben az impozáns környezetben méltó helyre került a vadgasztronómiai fesztivál, s közben bemutatkozhatnak a Fejér Termék Program résztvevői, s a Megyekorzó és Fejér megye értékeinek bemutatása is meg tud történni – tette hozzá az elnök, aki Tessely Zoltán és Törő Gábor országgyűlési képviselővel közösen mérte fel a megjelent standokat, majd pedig átadták a legszebb standoknak járó elismeréseket.
 
Mint kiderült, a megye minden pontjáról érkeztek termelők most is, első lett a Csuda-Cserép Fazekasműhely Ercsiből,
 
a második a Nagylóki Szociális Szövetkezet paprikás standja,

harmadik pedig holtversenyben Kacsó Albert zámolyi kézműves és a velencei dr. Entz Ferenc szakiskola standja.
 
A helyszínen a Fejér Megyei Önkormányzat hasonló törekvések mentén mutatta be interaktív gyermek játszóházát: a Hungarikum játékparkot és az értéktárban is szereplő MINTAkincstárat, melyek egymást erősítve népszerűsítik játékos formában fiataljaink körében is megyénk értékeit és a hungarikumokat. A „Hungaricum kincsesláda” is, az interaktív játéktéren minden korosztály kipróbálhatja az ügyességi, logikai és memóriafejlesztő játékokat. A „MINTAKincstárban” pedig játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel a magyar népművészet formavilágát.E programok az önkormányzat Fejér Megyei Értéktár tevékenysége részeként irányítja a figyelmet értékeinkre, gyűjtésük és népszerűsítésük fontosságára. A játszóházat civil önkéntes értékőrök, diákok, és nyugdíjasok működtetik a helyszínen.
 
 
szöveg:feol.hu és FMÖ 
 

Keresés

Választás 2019

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár