MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyekorzót és Tavaszi szomszédolót tartottak Ercsiben
2019.04.13. 15:23

A zord időjárás miatt a standoknak és a programoknak végül az Eötvös József Művelődési Ház adott helyet. Itt várták standjaiknál a Fejér megye több pontjáról érkezett termelők és kézművesek az érdeklődőket, akik szebbnél szebb és megbízható minőségű, finom portéka közül válogathattak. A rendezvény a megyei és az ercsi önkormányzat összefogásának köszönhetően valósulhatott meg. Gólics Ildikó, a Fejér Megyei Paktumiroda irodavezetője már az ötödik Megyekorzót szervezte, s lapunknak elmondta: ercsi lakosként és önkormányzati képviselőként is külön öröm számára, hogy ezúttal városuk lehetett a házigazda. Ez egyrészt azért jó, mert nagyobb figyelem irányult Ercsire, ahová kiváló termékekkel érkeztek az árusok, készítők. Másrészt, a látogatók megismerhették azokat a helyi értékeket, amelyek szerepelnek a Fejér Megyei Értéktárban is. Ezek az Eötvös-kápolna, az Eötvös József Emlékmúzeum, a rác hagyományőrzés, a Szent Erzsébet-kápolna, a Nagyboldogasszony kegytemplom. Külön program volt a város központjában álló nevezetesség, a Tűzoltótorony és az onnan a látogató elé táruló panoráma megtekintése is.
 

A standokon és a színpadon a megye számos értékét fölvonultatták
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A helyi önkormányzat a Tavaszi szomszédolóval tette még színvonalasabbá az eseményt. Ennek keretében a közelből érkezett tánccsoportok, kórusok szerepeltek, fölmutatva, mennyire színes a kistérség kulturális élete. A közönség adonyi, beloianniszi, ráckeresztúri és ercsi fellépők műsorát tekinthette meg. A gyerekek is kivették a részüket a rendezvényből: a Hétszínvirág Óvoda egyik csoportja mellett az iskolásokból alakult Szalintra tánccsoport is színpadra lépett, de szavalók is voltak.
 
Győri Máté polgármester nagyon örült, hogy szinte egész nap tele volt a művelődési ház. Érdekesek voltak az előadások, jó volt látni a különféle táncokat s ezek által is jobban megismerni a szomszédokat. Jó lenne, ha a kapcsolat a jövőben is élő maradna – fogalmazott.
 
A „Legszebb stand” cím átadására a rendezvény vége felé került sor. A harmadik helyezett a Pusztaszabolcsi Agrár Zrt. lett, amelynek képviselője Galambos Dénes miniszterelnöki biztostól vette át jutalmát. A második díjat Kovács Zoltán megyei jegyző adta át a Sárkeresztúri Hangyák Szociális Szövetkezetnek. Az első helyezett pedig az ercsi Csuda-Cserép fazekasműhely lett, amely mögött Halminé Göcs Kata fazekas rejtőzik. Neki Győri Máté nyújtotta át a díját.
 
feol.hu
 

 

 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP