Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyenap április 29-én, Móron, az Ezerjó hazájában
2017.04.18. 11:37

Idén a 19. móri Szent György-heti Vigasságok rendezvénysorozata keretében április 29-én kerül megrendezésre a Hagyomány- Érték - Minőség jegyében a Fejér Megyei Önkormányzat nagyrendezvénye a Megyenap. A Megyenapi ünnepségen átadják az önkormányzat kitüntető címeit és díjait, valamint a Fejér Megyei Értékeket népszerűsítő programok: Hungarikum játékpark és Megyekorzó: Fejér Termék Vásár színesítik a móri rendezvény programjait. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Törő Gábor, Mór országgyűlési képviselője és Fenyves Péter, Mór polgármestere sajtótájékoztatón tájékoztattak a programokról, melyekre szeretettel hívtak minden érdeklődőt a megyéből. 
Törő Gábor, Mór országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének és Mór polgármesterének eredményes megállapodásával Mórt érte a megtiszteltetés, hogy otthont adhat a Megyenapnak. Mindkét vezető arra törekedett, hogy a móri lakosság megelégedésére szolgáló programokat állítsanak össze, a kulturális és a gasztronómiai programokkal tovább öregbítsék Mór hírnevét. Megtisztelőnek nevezte továbbá, hogy idén Móron adják át a megye díjait és kitüntetéseit a Megyenapon.
 
 
„Meggyőződésem, hogy jó házigazdái leszünk a Megyenapnak, a Szent György- heti vigasságokon belül” - mondta bevezetőjében Fenyves Péter, Mór polgármestere. A rendezvény rendkívüli programelemeként említette Prof. Dr. Krausz Ferenc Németországban élő móri származású In Memorian Gábor Dénes- díszokleveles fizikus előadását, valamint a rendezvény nemzetköziségét emelte még ki. Mór testvértelepüléseiről érkező polgármesterek és vendégek is aktívan részt vesznek a programokon, a főzőversenyre Székelyföldről kettő, Freunderberg településről egy csapat nevezett. A kulturális programsorozatokat méltónak nevezte a megye legnagyobb ünnepére. Fenyves Péter elmondta: a vasárnap a sporté lesz, a megrendezésre kerülő Ezerjó félmaraton futóversenyre több, mint hatszáz előnevezés érkezett. A Kowalsky koncertre is több ezer vendéget várnak szórakozni. Természetesen a rendezvények nagy látogatottságára való tekintettel a megfelelő óvintézkedéseket is megtették a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány együttműködésével- tájékoztatott a polgármester. Szeretettel várnak minden érdeklődőt. Nagy örömükre, a díszközgyűlésnek otthont adó művelődési ház udvari díszburkolattal várja a Megyenap vendégeit. - tette hozzá Fenyves Péter.
Dr. Molnár Krisztián köszönetét fejezte ki Mór polgármesterének a Megyenap rendezvényeinek befogadásáért. Az elnök elmondta, hogy a megyenapi helyszín kiválasztásának legfontosabb szempontja, hogy az adott települést jó példaként állíthassák a megye települései számára. „Mór esetében az elmúlt évek tudatos és magas szintű fejlesztéspolitikája egy olyan képet teremtett, amelyre országosan is büszkék lehetünk. A város polgármestere és országgyűlési képviselőjének munkájának köszönhetően tudatos fejlesztési pályára állt a város. A több mint ötszáz milliós fejlesztés keretében megújult az új településközpont, a buszpályaudvar és a közintézmények épületenergetikai korszerűsítése is megvalósult. Azt gondolom, hogy jó eséllyel számíthatunk arra, hogy a TOP forrásokból mintegy 2,5 milliárd forintos fejlesztésre van már most jó esélye a településnek, amely forrásból folytathatják a városi fejlesztéseket. - hangsúlyozta az elnök. A Megyenap programjai közül kiemelte a Megyenapi ünnepi közgyűlést, amelyen átadásra kerülnek a megye Díszpolgári kitüntető címei és a díjak. A színvonalas Szent- György-Heti Vigasságok programjait két színvonalas megyenapi programelemmel: a Hungarikum játékparkkal és a Megyekorzóval, a Fejér Termék és Kézműves vásárral egészítettük ki - tette hozzá a közgyűlés elnöke.
Dr. Molnár Krisztián közgyűlési elnök átadja a Megyenapi meghívókat a sajtó munkatársainak. 
 
Programok:
 
Április 29-én, szombaton a móri Erzsébet téri Művelődési házban rendezett Megyenapi ünnepi közgyűlésen átadásra kerülnek a Fejér Megyei Önkormányzat kitüntető címei és díjai.
 
11.00- kb. 23.00 Megyekorzó: Fejér Termék és Kézműves Vásár
 
Fejér megye településeiről a saját készítésű termékek árusításával, a helyi termékek népszerűsítésével vesznek részt a termelők és kézművesek.
 
Helyszín: Mór, Kapucinus tér
 
A Fejér Megyei Önkormányzat és konzorciumi partnerei, a Fejér Megyei Kormányhivatal és az Echo Innovációs Műhely sikerrel pályáztak a TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 számú „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projektre. Ennek fő célja a térség foglalkoztatási helyzetének javítása, melynek keretei között folytatódik a 2011-ben útjára indított nagy sikerű Fejér Termék Program. A 4 éves projekt keretében 8 Megyekorzó rendezvény kerül megszervezésre, melyek célja a helyi kézműves termékek, kis- és középvállalkozások, manufaktúrák népszerűsítése és támogatása. A projekt keretében az első Megyekorzóra 2017. április 29-én, a Megyenapon kerül sor Móron. A Fejér Termék Projekt célja: a Fejér megyében előállított élelmiszerek és kézműves termékek piacra jutásának segítése, illetve a Fejér megyei termelők piacbővítési törekvéseinek támogatása, a helyi foglalkoztatás fejlesztése, a helyi vevők és a helyi termelők közötti kapcsolatok fejlesztése, a Fejér termék védjegyrendszer kidolgozása, társadalmasítása és népszerűsítése, a Fejér termék program működtetését valamint koordinálását szervező nonprofit korlátolt felelősségű társaság alapítása és munkaszervezetének kialakítása, termelők, gazdálkodók, élelmiszer-feldolgozók és kézművesek termékeinek összegyűjtése, minősítése, promóciója.
 

9.00- 15.00 Hungarikum Kincsesláda játékparkja
- interaktív játéktér minden korosztálynak
 
Helyszín: Mór, Kastélypark
 
A Hungarikum Kincsesládában ügyességi, logikai, kirakós, dobálós, memóriafejlesztő játékok találhatók. A Kincsesláda játékai a Hungarikumok Gyűjteményében és a Fejér Megyei Értéktárban szereplő Hungarikumokat ismertetik meg a játékosokkal. A játékot játékmesterek, a Pusztaszabolcsi Értékőrök segítik a helyszínen.
 
A Fejér Megyei Önkormányzat a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen aktívan folytatja a megyei értékgyűjtő és népszerűsítő tevékenységét. Az eredményes munkának köszönhetően az értékekkel folyamatosan bővülő értéktár mára 31 értéket számlál.
 
 
XIX. Móri Szent György - heti Vigasságok
2017. április 27-30.
 
Április 25. (kedd)
18 óra Szabó Ádám harmonika koncertje a Városi Közművelődési Közalapítvány szervezésében Helyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház
 
Április 27. (csütörtök)
17.00 ANNO 1597 – Zelovits Gábor fotókiállításának megnyitója
Helyszín: Lamberg-kastély
 
Április 28. (péntek)
9.00 Borverseny – a Móri Borvidék gazdáinak boraiból Helyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház
18.00 Borverseny eredményhirdetése
Helyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház
 
Április 29. (szombat)
18.00 Mórról indult…Pr. Dr. Krausz Ferenc előadása életéről, munkásságáról
Helyszín: Erzsébet téri Művelődési Ház
 
Programok a Lamberg-kastély parkjában
9.00 Megnyitó¨“EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ” borral készülő ételek országos főzőversenye
9.30 Móri Ifjúsági Fúvószenekar fellépése a Móri Mazsorett Csoport közreműködésével
10.00-15.00 „Papírforma” kézműves foglalkozás nem csak gyerekeknek
10.00 Karate bemutató
10.30 Diákművészeti csoportok fellépése
12.00 Tata Várának Seymenjei harci bemutatója
13.30 Lovagi torna az Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyesület szervezésében
15.00 A főzőverseny
 
PROGRAMAJÁNLÓ
 
XIX. Móri Szent György - heti Vigasságok
2017. április 27-30.
 
Programok a Kapucinus téri színpadon
16.00 Apacuka Zenekar koncertje gyerekeknek Helyszín: Kapucinus téri színpad
17.00 Mészáros Árpád Zsolt fellépése Helyszín: Kapucinus téri színpad
18.30 New Level Empire koncert Helyszín: Kapucinus téri színpad
21.00 Kowalsky meg a Vega koncert Helyszín: Kapucinus téri színpad
23.00-02.00 Buli a Viking Zenekarral Helyszín: Kapucinus téri színpad
A rendezvény időtartama alatt a Móri Borvidék termelői borkimérést és palackos borárusítást tartanak.
 
Egyéb kapcsolódó programok április 29-én
8.00-19.00 II. Szent Flórián Futam – tűzoltóverseny Helyszín: Wekerle Sándor Szabadidőközpont előtti füves terület
10.00-16.00 A Lamberg-kastély állandó tárlatai ingyenesen megtekinthetőek
A Lamberg-kastély parkjában a Kútház nyitott műhelyként látogatható kézműves lehetőséggel
10.00 Íjászverseny a Móri Íjászegylet szervezésében Helyszín: Vértes Tábor
10.00-22.00 Vidámpark a Szent István Parkban
 
Április 30. (vasárnap)
9.30-16.30 JÁTÉKOK NAPJA - gyerekprogramok: Tudományos játékok, ügyességi eszközök népi játékok, nemzetek játékai, zsonglőr részleg, óvodások sátra, logikai játékok, ördöglakatok, óriás játékok
16.00 Bíró Krisztina és Hujber Ferenc gyerekkoncertje Helyszín: Szent István Park
10.00 III. Ezerjó Félmaraton - Futóverseny
19.00 Dumaszínház – Benk Dénes és Csenki Attila közös estje "Szex a lelke mindennek?"
Helyszín: régi Mozi épülete (Mór, Lovarda u. 5.)
 
Bővebb információ: www.lambergkastely.hu
 
Szeretettel Várjuk!
 
 
 
 
 
 
 
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár