MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Megyenap és Megyekorzó lesz Nádasdladányban szeptember 10-én, pénteken
2021.09.01. 13:12

Az idei évben Nádasdladány, a nemrégiben megújult Nádasdy-kastély ad otthont szeptember 10-én, pénteken a Megyenap programjainak az ünnepi díszközgyűlésnek, amelynek élő közvetítése a linkre kattintva elérhető.  A kastély előtti téren pedig a Megyekorzó, Hungarikum játékpark és a MintaKINCStár mutatják be Fejér megye kulturális értékeit és megismertetik a helyi élelmiszereket és kézműves termékeket. A részletekről ma Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere és Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője adtak tájékoztatást a Megyeházán.   
Az idei programokról szólva Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, minden évben igyekeznek a megye egy olyan pontjára, olyan településére vinni a Megyenapot, amely például szolgálhat a többi település számára. Ahol a lakosság életminőségét javító fejlesztések, beruházások, vagy országos attrakciók valósultak meg. „Az idei Megyenapot Nádasdladányban, impozáns, gyönyörű környezetben, a közel kettő milliárd forintból megújult Nádasdy-kastélyban tartjuk. A helyszínválasztást indokolta emellett Nádasdladány példás fejlődése a megvalósult fejlesztésekkel: az orvosi rendelő, a folyamatban lévő bölcsődeépítés, a hivatásforgalmi kerékpárút és útfejlesztés, a kastélypark turisztikai pályázatának kiegészítése a TOP programból. Az idei Megyenapot szerencsére kisebb egészségügyi kockázattal, a zártterű díjátadásokkal egybekötött ünnepi közgyűlést is természetesen megfelelő óvintézkedések mellett, biztonságos körülmények között rendezzük. Szokásos szabadtéri programjainkkal várjuk idén is a látogatókat, reméljük a korábbi évekhez hasonlóan nagy sikerrel zárul az idei Megyenap.”- fogalmazott a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
 
A szerdai sajtótájékoztatón Törő Gábor a térség országgyűlési képviselője elmondta, megtisztelő a számára, hogy Nádasdladányra esett a választás, az impozáns környezet méltó lesz a kitüntetetések átadásához. „A megújult kastély átadása óta közel huszonötezren tettek itt látogatást, a Megyenap tovább segíti majd a számok növekedését. A jövőbeni cél a déli szárny felújítása, mellyel 40-50 szálláshelyet tudunk biztosítani. Ezáltal Nádasdladány egy olyan térségi központja lehet a turizmusnak, amely fellendíti a kerékpáros -, a vadász- és a horgász turizmust. Így hosszú távon biztosítva a település fejlődését, amelyre jó alkalom a Megyenap is.”- tette hozzá a képviselő.
 
Varga Tünde, Nádasdladány polgármestere a Megyenap kapcsán kiemelte, nagy megtiszteltetés a számukra és büszkék rá, hogy Nádasdladányra esett a választás, ami szerinte a kastély megújulásával a legméltóbb helyszín lett egy ilyen rangos rendezvény befogadására. A polgármester örömmel számolt be a településen már megvalósuló temető - és bölcsőde felújításról, a mezitlábas sétány, fitness park, játszótér kialakításáról és a még folyamatban lévő számos fejlesztés közül a kerékpárturizmus építéséről és parkoló kialakításáról.
 
Az egész napos rendezvény zártkörű ünnepi díszközgyűléssel kezdődik 9 órakor a Nádasdy-kastélyban, ahol a „Fejér Megye Díszpolgára” kitüntető cím mellett a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke átadja az önkormányzat kitüntető címeit, díjait. Újdonsága az idei Megyenapnak, hogy az idei évben létrehozott speciális díjjal a pandémiás helyzetben közreműködőket ismerik el.
 
Az ünnepség élő közvetítése az önkormányzat honlapján (www.fejer.hu) és facebook oldalán (facebook/Fejér Megyei Önkormányzat) követhető.
 
 
A pénteki Megyekorzón bemutatkoznak helyi, saját készítésű termékeikkel Fejér megye őstermelői, kézművesei. A Megyenapon a „Fejér Termék 2021” Elismerés átadására került sor, melyet a „Megyekorzó legszebb standja” és a „Megyekorzó kedvence" elismerések átadása követnek. Lesz „Hungaricum kincsesláda” is, az interaktív játéktéren minden korosztály kipróbálhatja az ügyességi, logikai és memóriafejlesztő játékokat. A „MINTAKincstárban” pedig játékos formában ismertetik meg a gyerekekkel a magyar népművészet formavilágát.
 
 
A délután folyamán a „Tisztelgés az értékek és értékgyűjtők előtt” rendezvényen ünnepi műsor kíséretében köszöntő beszédek, szakmai előadások, valamint Díszoklevelek és emlékplakettek átadására kerül sor azon közjogi tisztségviselők számára, akik tevékenységükkel támogatták a megyében működő helyi értéktárak létrehozását, továbbfejlesztését. Elismerésben részesülnek továbbá azok is, akiknek a felterjesztett értékei mára a Fejér Megyei Értéktárat gazdagítják. A rendezvényt az Agrárminisztérium nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt és sikeresen elnyert pályázata útján valósítja meg a Fejér Megyei Önkormányzat a Fejér Megyei Értéktár Bizottsággal közösen.
 
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP