MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Méltóbb környezetben folytatódik az oktatás a móri zeneiskolában
2019.05.22. 13:51

Kedden ünnepélyes keretek között átadták hivatalosan is a zeneiskolát a hónapokig tartó felújítás, illetve korszerűsítés után. 

A város sikeresen pályázott a Fejér Megyei Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében levő zeneiskolai épület korszerűsítésére. A Móri Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskola külső hőszigetelést kapott, megtörtént a nyílászárók cseréje, és a fűtés korszerűsítése, de mozgássérült-mellékhelyiséggel is gazdagodott az intézmény.

Az ünnepélyes átadó kissé rendhagyóra sikeredett, először történt a nemzeti színű szalag átvágása és azt követően az ünnepi műsor, természetesen zenével, illetve zongorával és klarinéttal.

 

A nyertes pályázatnak köszönhetően közel 58 millió forintot áldozhattak az épületre, melynek felújítási munkálatai miatt a diákok és az őket képző pedagógusok kénytelenek voltak megszokni a szeptemberben induló munkálatokkal járó zajt. Később, novemberben el kellett hagyniuk az intézményt, de nem váltak hontalanná.

Az iskola vezetője, Kónya Judit elmondta, hogy nagy köszönettel tartozik a város és a megye vezetőinek, illetve a helyi iskoláknak, akik otthont adtak a nehéz időszak alatt, emellett megemlítette a Lamberg-kastély Művelődési Központot is, akikre szintén számíthattak a zenei képzés résztvevői. Zárásképpen megköszönte a diákoknak és a pedagógusoknak is, hogy alkalmazkodni tudtak a folyamatosan változó körülményekhez. Fenyves Péter polgármester emlékeztetett beszédében, hogy az intézmények felújítási programja 2006-ban kezdődött és most, 13 évvel később elérkezett az utolsó előtti átadás ideje. A sort a vérellátó állomás átépítése zárja majd.

2006-ban kezdődött az intézmények felújítási programja Móron
Fotó: Hrubos Zsolt

Az avatón Törő Gábor országgyűlési képviselő elmondta, sorra bejárást tartottak valamennyi intézményben, hogy kiderüljön, hol mire van szükség. Azóta szinte minden megvalósult, mert kész tervekkel vártak a pályázatokra, amiken igen jól szerepelt a város.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei közgyűlés elnöke úgy fogalmazott, hogy sokkal több történt annál, mint hogy jól szerepelt a város, hiszen 20 pályázatot nyert el, 2 milliárdot építve be az elmúlt időszakban, miközben még sok dolog folyamatban van, így akár 2,5 milliárdra is emelkedhet ez a szám jövő év végéig.

A záróakkord is zene volt, majd – mivel iskolában nem illik inni – pohár- helyett pogácsaköszöntőt mondott Simon László kormánymegbízott. Szerinte ezt a pénzt érdemes volt erre a felújításra áldozni, mert mibe fektessük a pénzt, ha nem éppen a fiatalok fejlődésébe és ezáltal a jövőbe?

feol.hu

 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP