MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Műhelykonferencia Ercsiben az illegális hulladéklerakók problémájának megoldására
2021.09.08. 18:26

Az egyre szaporodó illegális hulladéklerakók problémájának megoldására szerveztek konferenciát szerdán Ercsiben. A város önkormányzatának, valamint a hatósági- és társszervezeteinek képviselői a hulladéklerakás megakadályozásának és felszámolásának eszközeiről és az ezzel kapcsolatos együttműködések összehangolásáról egyeztettek a programon.Súlyos méreteket öltött Ercsiben az illegális hulladéklerakás, ami az egész város életére rányomja bélyegét. A probléma egyik forrása, hogy sok háztartás nem köt szerződést a hulladékszállító céggel, a felgyűlt szemetet pedig óriási halmokban az ingatlanán tárolja, vagy egyszerűen a település határába viszi. Szinte iparággá nőtte ki magát a sitt lerakás is: az építkezéseken keletkező, gyakran káros anyagokat törvénytelen és környezetszennyező módon az utak mentén és erdők szélén dobják ki. Ugyanez történik az illegális autóbontások után is, ráadásul sok esetben elégetik a visszamaradt, értékesíthetetlen alkatrészeket, súlyosan szennyezve ezzel a földek és erdők mellett a levegőt is.
A probléma megoldása érdekében műhelykonferenciát rendezett Ercsi Város Önkormányzat Közbiztonsági Munkacsoportja, melyre meghívást kaptak a hatósági- és társszervezetek. A szakemberek az illegális hulladéklerakás megakadályozásának és felszámolásának eszközeiről és az ezzel kapcsolatos együttműködések összehangolásáról egyeztettek.
 
A konferencián részt vett Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is, aki elmondta: ismervén a helyzet súlyosságát, bízik a tanácskozás sikerességében, és eredményes megbeszélést kívánt a konferencián résztvevő szakembereknek.
 
 
 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP