MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Napelemparkos, akadálymentesített óvodát avattak Ercsiben
2019.06.07. 11:08

Hetvenöt millió forintos TOP-os, uniós forrásból és 34,4 milliós önkormányzati támogatásból újult meg az Ercsi Napfény Óvoda. Az önkormányzat elsődleges célja az energetikai korszerűsítés volt. Csütörtökön délelőtt színes pólókba öltözött óvodások és aktív óvónők közreműködésével adták át Ercsiben a felújított, korszerűsített óvodát a település és a megye vezetői jelenlétében. Az energetikai fejlesztéssel szigetelték a tetőt, a külső homlokzatot és alulról az épületet. Az udvaron, egy különálló részen napelempark épült, belül pedig korszerűsítették a fűtést. Ezzel egy időben megtörtént az akadálymentesítés, az aulában pedig kicserélték a burkolatot. Mindez az önkormányzat költségvetéséből 34, 4 milliós plusz támogatással kiegészítve valósult meg.
Csütörtökön délelőtt színes pólókba öltözött óvodások és aktív óvónők közreműködésével adták át Ercsiben a felújított, korszerűsített óvodát. A megjelenteket Bosnyák Istvánné intézményvezető köszöntötte.
 
Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke felidézte a projekt megvalósulásának előzményeit, benne a megyei önkormányzat szerepét. Kiemelte, Ercsi különösen jól sáfárkodott, összesen kilenc győztes TOP-os pályázatuk lett. A fejlesztésnek köszönhetően egy megszépült, gazdaságosabban működő óvodának örülhetnek a helyiek.
 
Győri Máté, Ercsi polgármestere saját gyermekkori emlékeit idézte fel az avatáson, hogy mennyire fontos a kicsik számára a környezet, amely körülveszi őket. Ezért is külön öröm az óvodai fejlesztés, amely a nevelőmunkát végzők számára is biztosítás.
Az avatáson Galambos Dénes miniszterelnöki biztos és Dr. Simon László kormánymegbízott is örömét fejezte ki a vidéki családokat is érintő kormányzati településfejlesztési intézkedések miatt.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP