MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

 

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Néma koszorúzás a Katyń keresztnél és videokonferencia a lengyel-magyar barátság napján
2021.03.23. 13:28

Koszorút helyezett el a Katyń keresztnél dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester a lengyel-magyar barátság napja alkalmából. Ezt követően a Jávor Ottó téren fejet hajtottak a helyi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Klub Polonia tagjai is. A délelőtt folyamán Fejér megye és Opole vajdaság vezetői videóbeszélgetésben köszöntötték egymást.A lengyel-magyar barátság napjának tiszteletére dr. Molnár Krisztán, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Cser-Palkovics András polgármester koszorút helyeztek el a Katyn Emlékkeresztnél. Ezt követően a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat képviselői és a Klub Polonia tagjai is néma koszorúzáson vettek részt a Jávor Ottó téri emlékműnél.
A lengyel testvérváros, Opole és Opole vajdaság képviselői egy időben hajtottak fejet a székesfehérvári megemlékezőkkel, a saját városukban álló ’56-os emlékoszlopnál. A tavalyi évhez hasonlóan idén is így valósult meg a hagyományos „közös” tiszteletadás.
A délelőtt folyamán Fejér megye és Opole vajdaság videokonferencián köszöntötte egymást a barátság napon és tartott egyeztetést, a közösségeik nevében Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Rafał Bartek, Opole Vajdaság Közgyűlésének elnöke, az Opolei Közgyűlés és Bizottsága tagjai valamint Hajnalné dr. Szecsődi Zsuzsanna megyei aljegyző és Straszewski Andrej, a Klub Polonia elnöke tolmácsolásában beszélgettek az aktuális kérdésekről a lengyel-magyar barátság napján.
 
szöveg: ÖKK, FMÖ

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP