Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Néma tiszteletadások az Európa Nap alkalmából
2017.05.10. 08:33

A hagyományoknak megfelelően néma tiszteletadásokon emlékeztek Székesfehérváron a II. világháború európai befejezésére. Az Európa Nap alkalmából koszorúzások voltak a Béke téri, majd a Szentlélek katonatemetőben, a Városház téren, illetve a pákozdi Katonai Emlékparkban és a csalai katonatemetőben is elhelyezték az emlékezés virágait. Az emberiség történetének eddigi legsúlyosabb és legtöbb veszteséget okozó fegyveres konfliktusa volt a második világháború. 60 milliónál is többen haltak meg, egyes források szerint azonban az áldozatok száma eléri a 75 milliót. A világégés európai befejezésének tiszteletére hagyományosan közösen szervezett megemlékezéseket Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság.
 
A néma koszorúzások a Béke téri orosz katonatemetőben kezdődtek, ahol Székesfehérvár városa nevében Horváth Mikós Csaba tanácsnok, a Fejér Megyei Közgyűlés részéről Wilmek Tibor alelnök koszorúzott, a MH ÖHP-t Fürst Tamás ezredes képviselte.
 
A Szentlélek katonatemetőben folytatódott a megemlékezés, melyen a várost Viza Attila tanácsnok, a megyét Wilmek Tibor közgyűlési alelnök, az MH ÖHP-t dr. Pap Gyula ezredes képviselte.
Délben a Városház téri II. világháborús emlékműnél tartottak néma koszorúzást, ahol Törő Gábor országgyűlési képviselő, dr. Cser-Palkovics András polgármester, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH ÖHP törzsfőnöke helyezték el az emlékezés virágait.
 
A pákozdi Katona Emlékparkban kora délután volt koszorúzás, melyen Dr. Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök, valamint Bíró István, az MH ÖHP ezredese vett részt.
 
Ezen kívül a csalai orosz katonatemetőben is koszorút helyeztek el a nap folyamán.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár