MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Nyolc fejlesztés öt településen, több mint 1,3 milliárd forintból
2022.03.22. 12:46

Hétfőn kihirdetésre kerültek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatása, a TOP 2 Plusz Fejér megye 4-es választókerületét érintő nyertes pályázatai. A támogató döntésnek köszönhetően 5 település, 8 fejlesztést valósíthat meg összesen 1,33 milliárd forint értékben.  Míg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program előző pénzügyi ciklusra vonatkozó kezdő támogatási összege 32 milliárd forint volt, addig a program folytatása, a TOP 2 Plusz már az induláskor 70 milliárd forintos fejlesztési forrással számol Fejér megye tekintetében.
A közelmúltban bejelentett, több mint egy milliárd forintos adonyi és rácalmási útfelújítás után hétfőn újabb nagy összegű nyertes pályázatokat jelentett be Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.
„A mostani alkalommal két felhívás vonatkozásában, összességében 1,3 milliárd forintból hirdettünk győzteseket. Ez a két felhívás az Élhető települések kategória, és az Épületenergetika. Az előbbiből összesen négy település, az utóbbiból pedig három település részesült támogatásban” - mondta el Dr. Molnár Krisztián.

 
A támogatásnak köszönhetően Ercsi komplex városközpont-felújítást valósíthat meg, valamint a Fűzfa utcától a városközpontig kiépíti a kerékpárutat. Adonyban igény volt egy kulturált futópálya kialakításra, az elnyert pályázati forrásából ez most megvalósul. Kulcson a pályázati támogatásnak köszönhetően kiépül a csapadékvíz-elvezető rendszer a Deák Ferenc utcában, illetve megvalósul a községháza, a faluház és az óvoda energetikai felújítása. Perkátán a faluház, és a rendelő melletti szolgálati lakások energetikai felújítása valósul meg a pályázaton elnyert összegből, Iváncsán pedig komplex településközponti felújítást, a Zrínyi utca csapadékvíz elvezetését, az önkormányzat által fenntartott épületek energetikai felújítását, valamint a faluház és az óvoda tetőcseréjét valósítják meg a nyertes pályázatnak köszönhetően.

A nyertes pályázatok kihirdetésén jelen volt Dr. Mészáros Lajos kórházfőigazgató, képviselőjelölt, aki elmondta, örömmel tölti el, hogy a térség ilyen nagy léptékű fejlesztési forrást kapott. „Előzetesen Molnár Krisztián elnök úrral bejártuk a településeket, tárgyaltunk a polgármesterekkel és beszélgettünk az emberekkel is, és így lettek felmérve azok az igények, amelyek a településeken jelentkeztek. Nagy örömömre szolgál, hogy Molnár Krisztián elnök úr partner volt abban, hogy a Dunaújváros környéki települések ilyen nagy mértékben részesedjenek ezekből a forrásokból” - tette hozzá Dr. Mészáros Lajos.
 
A bejelentésen az érintett települések vezetői is jelen voltak, akik örömüket fejezték ki a támogatásért, melyből a helyi igényeknek megfelelő fejlesztéseket valósíthatnak meg.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP