MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Nyugat-Dunántúli roma önkormányzatok konferenciája a Megyeházán
2022.03.07. 16:10

A Megyeházán tartottak konferenciát a Nyugat-Dunántúli roma önkormányzatok. A programon Sztojka Attila kormánybiztos, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója is részt vett. A konferencia résztvevőit Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő, és Károlyi Attila, a Fejér Megyei Cigány Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte. A konferencián részt vett Dr. Mészáros Lajos kórházfőigazgató, képviselőjelölt, valamint Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója is. A munkahelyteremtés, valamint az ehhez vezető képzések, programok megvalósítása volt a témája a Megyeházán megrendezésre kerülő Nyugat-Dunántúli roma önkormányzatok konferenciájának, melyet a Fejér Megyei Cigány Területi Nemzetiségi Önkormányzat elnökének kezdeményezésére rendeztek meg.


Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta, míg a 2010 előtti baloldali kormányok romapolitikája a segélyezésen alapult, addig a polgári kormány 2010-től a felzárkózásra, az oktatásra, valamint a munkára helyezte és helyezi továbbra is a hangsúlyt, hiszen ha munka van, akkor minden van!


Sztojka Attila kormánybiztos, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság főigazgatója arról beszélt: nem a roma emberek helyett, vagy nélkülük kell megoldást találni a cigányság élethelyzetének javítására, hanem olyan eszközöket kell a kezükbe adni, amivel ezt ők maguk tehetik meg. 


A konferencián egyebek mellett foglalkoztatási mintaprogramokról halhattak előadásokat a résztvevők, de megismerhették a pécsi Gandhi Gimnáziumot is, amely Magyarország és egyben Európa első roma nemzetiségi, érettségit adó intézménye.


A konferencia programja a Gandhi Gimnázium tanulóinak zenés-táncos műsorával zárult.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP