MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„PANASZA VAN? SEGÍTÜNK!” - Újabb kiadványokkal segítik a fogyasztókat
2018.09.13. 10:22

A „Panasza van? Segítünk!” sorozat részeként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) újabb két - sorrendben az ötödik és a hatodik számú - információs füzetet jelentetett meg a fogyasztók naprakész tájékoztatása érdekében. A legújabb fogyasztóvédelmi kiadványokat - amelyek a közműszolgáltató-váltással és a közműcsatlakozással kapcsolatos kérdésekre adnak választ - dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója és a MEKH képviselői mutatták be szerdán, a Megyeháza Címertermében.  

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemcsak felügyeli az energia- és vízellátást, hanem a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva szabályozza az energetikai piacot, illetve engedélyezi a közműszolgáltatók működését.

Fontos és jó az együttműködés, melyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a megyeszékhelyek kormányhivatalaival kialakított, ennek keretében tudjuk bemutatni kiadványainkat, melyeket Kormányablakokhoz és a közműszolgáltatók ügyfélszolgálati irodáihoz is eljuttatunk.” - emelte ki Scherer Zsolt, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal szóvivője.

Az 5-ös számú fogyasztóvédelmi kiadvány - „a Döntsön megfontoltan! - Tájékoztató az energia- és közműszolgáltatókról” - célja, hogy segítse az eligazodást a felhasználókkal kapcsolatban álló energia- és közműszolgáltatók között. A kötet röviden bemutatja a közműszolgáltatók működését, tájékoztatást nyújta a lehetséges kereskedőváltás folyamatáról és kitér az egyetemes szolgáltatói és a versenypiaci szerződés közötti különbségekre.

A 6-os számú kiadvány – Az Igénybejelentéstől az üzembe helyezésig - tájékoztató a közműcsatlakozásról - azok számára hasznos, akik új közműcsatlakozás kialakítását tervezik. Az információs füzet betekintést nyújt a szerződéskötés, majd a csatlakozás kiépítésének és üzembe helyezésének folyamatára. A költött az ilyenkor szokásos ügyintézés menetét egy könnyen értelmezhető ábrával is szemlélteti.

Az új tájékoztatók és a sorozat korábbi kiadványai letölthetők innen.

szekesfehervar.hu

Keresés

Fejér Megyei Értéktár

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár