Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Példás megyei összefogás egy martonvásári fiatalemberért
2017.12.15. 08:37

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Fejér Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén jótékonysági akciót és gyűjtést hirdetett a korábbi megyei pénzügyőr-igazgató, a 42 éves súlyos beteg Süle József és családja megsegítésére. Azonnal a kezdeményezés mellé állt dr. Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke, majd őt követően a megyei Fidesz-KDNP frakció minden tagja, dr. Szabadkai Tamás megyei ellenzéki képviselő, Martonvásár önkormányzata, valamennyi a közgyűlésen jelenlévő országgyűlési képviselő, valamint dr. Simon László kormánymegbízott is 20-20 ezer forinttal. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a Fejér Megyei Önkormányzat által kezelt 10029008-00319748-00000024 számú letéti számlára való pénzbefizetéssel, vagy átutalással. A jótékonysági gyűjtés kezdeményezője, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő az akció kapcsán hangsúlyozta: „Ha valaki, hát ő valóban megérdemli, hogy összefogjanak érte azok a közösségek, akikért sokat tett és akiknek méltán érdemelte ki bizalmát, megbecsülését, szeretetét. Józsi köztudottan nagy harcos, mint ahogyan az is, hogy igazi csapatjátékos. Nem csak a kézilabdában, a néptáncban, de az életben is. Szeretném ha tudná, hogy ebben az emberfeletti harcban nincs egyedül. Most sem egyedül kell küzdenie. A csapatra most is számíthat! ”
 
A Martonvásáron élő, korábbi megyei pénzügyőr igazgató tizenhét évig dolgozott Székesfehérváron, a szervezeti összevonás után a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgató-helyettese volt. Ezt követően lett a NAV Bevetési Igazgatóságának bevetési igazgatóhelyettese, alezredesként. Idén nyár elején diagnosztizáltak nála súlyos betegséget, jelenleg is gyógykezelik.
 
„Jól ismerem Józsit, kiváló ember és kiváló szakember, nagyon sokat köszönhet neki a Martonvásár, sőt az egész megye. Fiatal ember, három kisgyermeket nevelnek feleségével. Úgy érzem, hogy kötelességünk segíteni az egész megye nevében. Ezzel is viszonozhatunk valamit abból a tizenhét éves odaadó szolgálatból, amit mindannyiunk érdekében végzett.” – mondta a közgyűlés elnöke, dr. Molnár Krisztián.
 
A Megyei Közgyűlés Tessely Zoltán képviselő kezdeményezésére a család támogatása érdekében letéti számlán teszi lehetővé, hogy bárki átutalhasson pénzt, aki segíteni szeretne. Az akció elindításaként, magánfelajánlásként Tessely Zoltán és Molnár Krisztián 100-100 ezer forintot, míg a Fidesz-KDNP frakció minden tagja, dr. Szabadkai Tamás megyei képviselő 20-20 ezer forintot helyez el a gyűjtőszámlán.
 
A letéti számla száma: 10029008-00319748-00000024, átutalásnál a közlemény rovatba be kell írni, hogy „adomány”.
 
Az akcióhoz természetesen csatlakozik Martonvásár város is – tette hozzá Horváth Bálint a közgyűlés tagja, Martonvásár alpolgármestere. Aki, nem mellesleg, szintén gyerekkori barátja Süle Józsefnek. „Tősgyökeres martonvásáriként Józsi és az egész családja meghatározó szerepet töltött és tölt be a város életében. Szinte sokkolta a barátokat és az egész közösséget, amikor kiderült, hogy súlyos beteg. Az a minimum, hogy csatlakozunk ehhez az akcióhoz és lehetőségeinkhez mérten támogassuk Józsi felépülését, és az egész családot ebben a nagyon nehéz helyzetben. Bízunk abban, hogy sokan ugyanígy gondolják majd és szintén csatlakoznak, és bízunk barátunk felépülésében.”
 
A kezdeményezők azt remélik, hogy példájukat minél többen követik és anyagi hozzájárulásukkal érdemben segítik a példás családapát, feleségét, gyermekeit, az egész családot.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár