MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Püspöki mise a Don-Kanyar Kápolnánál - Katonahősökre emlékeztek Halottak Napján
2018.11.05. 08:41

Pénteken, halottak napjának délutánján Spányi Antal, megyés püspök celebrált emlékmisét az II. világháború során, a Don-kanyarban elesett hősökért és minden katonahalottért Pákozdon, a mészeg-hegyi Don-kanyar Emlékkápolnánál. Az emlékmise után koszorúkat helyeztek el a hősök tiszteletére a kápolnánál nyugvó ismeretlen katona sírjánál.  

A megyés főpásztor szentbeszédében kiemelte: „november 2-án az Anyaszentegyház minden meghaltra emlékezik. Mi, itt Pákozdon, a Don-kanyarból hazahozott ismeretlen katona sírjánál, tisztelgünk mindazok előtt, akik teljes emberséggel, a magyarsághoz hűen akartak élni, ezért életüket áldozták hazájukért.

Akikre ma emlékezünk, nem akartak hősök lenni, mégis hősi módon védték a magyarságot. Hivatásukat becsülettel, tisztességgel teljesítették. Meg kell tanulnunk a katonák küzdelméből, a nemzet szolgálatát, a család szeretetét.

 

A hősök tiszteletére a kápolnánál nyugvó ismeretlen katona sírjánál koszorút helyezett el Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, Sándor Zsolt, dandártábornok, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokhelyettese és Oláh László, a Pákozdi Katonai Emlékpark - Nemzeti Emlékhely szakmai vezetője.

 

Az emlékmisén részt vett Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezetének képviselői, a Vitézi Rend tagjai, és számos megemlékező.

szekesfehervar.hu

Keresés

Ülnökválasztás 2019.

 

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár