MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Rekordgyőzelem Fejérben: minden második Fejér megyei településen a Fidesz-KDNP vagy támogatottja lett a polgármester
2019.10.19. 07:41

Fejér megye 108 településéből 58 településen olyan polgármester-jelölt győzött, aki a Fidesz-KDNP színeiben vagy a kormánypártok támogatásával indult az október 13-ai önkormányzati választásokon – jelentette be Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke pénteki sajtótájékoztatóján.A Fidesz-KDNP megyei listáját vezető politikus azt követően értékelte a választást, hogy a Fejér megyei eredmény, valamint a települések kilencven százalékánál csütörtökön jogerőssé vált a végeredmény. Molnár Krisztián elmondta, hogy az országos átlagnak megfelelő, 47,5 százalékos volt a részvétel a voksoláson.
 
Közölte, hogy a kisebb települések közül 65 helyen indult polgármester-jelölt a Fidesz-KDNP színeiben vagy támogatásával, s közülük negyvennyolcat megválasztottak, ami 75 százalékos arány. Fejér megye tizennégy városának mindegyikében indítottak polgármester-jelöltet a kormánypártok, kilenc helyen győztek is.
 
Rámutatott, hogy a két megyei jogú város esetében 50 százalékos a győzelmi arány, mivel Székesfehérváron a Fidesz, Dunaújvárosban az ellenzék adja a polgármestert.
 
Molnár Krisztián a megyei listákkal kapcsolatban kiemelte: 1990 óta nem volt példa arra, hogy egy jelölőszervezet a mandátumok 75 százalékát szerezze meg, márpedig a Fidesz-KDNP húsz megyei képviselői helyből tizennégyet megszerzett. Hozzátette: a DK és a Momentum 2-2, míg a Válasz és a Mi Hazánk 1-1 képviselőt ad a megyei közgyűlésbe. A Fejér Megyei Közgyűlés alakuló ülésére 2019. október 26-án, szombaton 10.00 órakor kerül sor.
 
Megemlítette, hogy Fejérben a Jobbik megyei listát sem tudott állítani, míg az MSZP nem érte el a bejutáshoz szükséges öt százalékot sem, így nem lesz képviselőjük a megyei közgyűlésben.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP