MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés
2021.10.28. 18:10

Csütörtökön reggel rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés. Döntés született egyebek mellett a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezetben lévő további települések fejlesztési és működési támogatásáról, és folytatódott a 2021-2027-es pénzügyi időszakra vonatkozó előkészítő munka. A Fejér Megyei Közgyűlés két alapítvány támogatásáról is határozott. 
Képviselői eskütétellel vette kezdetét a Fejér Megyei Közgyűlés rendkívüli ülése: Kovács Janka október 7-én átvette megbízólevelét a Momentum Mozgalom képviseletében, a mostani közgyűlésen pedig letette képviselői esküjét.


Szomorú kötelességének tett eleget a közgyűlés október végi ülésén: egyperces néma felállással emlékeztek a közelmúltban elhunyt Paál Hubára, a Fejér Megyei Közgyűlés első elnökére, dr. Berecz Botondra, aki két cikluson át volt a testület alelnöke, valamint Kaczander Károlyra, Fejér megye díszpolgárára.


Első napirendi pontként a Fejér Megye Előzetes Integrált Területi Program 2021-2027 társadalmasítás utáni változatának és kapcsolódó dokumentumainak elfogadására vonatkozó javaslatot tárgyalta a testület. „Elindul TOP 2 Plusz néven a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program folytatása, ami már a 2021-2027 évi fejlesztési időszakra vonatkozik. Az alapdokumentumokat már elfogadtuk a korábbi közgyűlésen, ma a pontozási szempontrendszert és a felhívások alábontását tárgyaltuk. Novemberben megjelennek az első felhívások - vélhetően decemberi beadási határidővel -, és így TOP 2 Plusz néven újabb jelentős fejlesztési források érkezhetnek a településekre” - mondta el a napirendi ponttal kapcsolatban Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.


Ismét szerepelt a közgyűlés előtt a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezettel kapcsolatos napirendi pont. A döntés értelmében újabb települések kaphatnak működési és fejlesztési támogatást, összesen 500 millió forint értékben. A témával kapcsolatban Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke úgy fogalmazott: „Az előző közgyűlésen Rácalmás városának egy nagyon komoly működési és fejlesztési forrást tudtunk biztosítani a Duna mente – Fejér megye különleges gazdasági övezet kapcsán. Most egy újabb 500 millió forintos fejlesztési keret megjelöléséről döntöttünk, amelyből szintén a különleges gazdasági övezetben levő települések nyújthatnak be igényeket fejlesztésre és működésre. Terveink szerint egy hónapon belül ezt az 500 millió forintot az érintett települések között szét fogjuk tudni osztani.”
 
 
A 2021-es költségvetés módosításáról is döntöttek a képviselők. Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, jól áll a költségvetés, jelentős megtakarítással kezdődhet a következő év. A költségvetéssel összefüggésben két alapítvány támogatásáról is döntött a testület: a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola alapítványa számára 100 ezer forintos támogatást, a Fejér Megyei Szent György Kórház „Fejér Megye Gyermekeiért Alapítványa” számára pedig 500 ezer forintos támogatást hagyott jóvá a Fejér Megyei Közgyűlés.

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP