MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Rendkívüli ülést tartott a Fejér Megyei Közgyűlés
2022.10.26. 10:23

Rendkívüli ülést tartott október 24-én a Fejér Megyei Közgyűlés. A képviselők egyebek mellett települési fejlesztések többletforrás igényének támogatásáról, és Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke petíciójához való csatlakozásról döntöttek.  
Kilenc település nyújtott be többletforrás igényt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával megvalósuló fejlesztéséhez. A közgyűlés nyolc esetben megalapozottnak tartotta az igényt, és annak támogatásáról döntött.


A hétfői, rendkívüli ülésen döntés született arról is, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés csatlakozik Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke petíciójához, melyben nyílt levélben fordul az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyen Asszonyhoz.
A petíció egyrészt felhívja az Európai Bizottság és az uniós döntéshozó testületek figyelmét arra, hogy az elhibázott brüsszeli szankciók az orosz-ukrán háború elhúzódását, inflációt, gazdasági recessziót eredményeznek egész Európában, kiszolgáltatottá téve annak gazdaságát, végsősoron pedig az Európai Unió valamennyi polgárát, ezért kéri a szankciós politika minél előbbi megszüntetését. A petícióhoz csatlakozók azt is kérik, hogy Magyarország minél előbb kapja meg a neki járó uniós forrásokat a felzárkóztatási és a helyreállításai alapból, valamint a 2021 – 2027-es uniós fejlesztési ciklus ágazati forrásait.


Mint azt Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a rendkívüli ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta, különösen tragikusnak tartom, hogy vannak olyan baloldali politikusok, akik Brüsszelben azon munkálkodnak, hogy a magyar emberek ne jussanak hozzá ezekhez a forrásokhoz, és csalódott annak kapcsán, hogy a Fejér Megyei Közgyűlés ellenzéki képviselői sem álltak a magyar emberek javát szolgáló kezdeményezés mellé. Dr. Molnár Krisztián arra kérte a Fejér megyei településeket, szólaljanak fel a magyar emberek érdekében, és csatlakozzanak a petícióhoz a településeinken élő emberek érdekében. 

Keresés

Tájékoztatás

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum

Mór-Bodajk kerékp. út

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

Kerékpárút-fejlesztés

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2022

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP