MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Senior tájfutó-világbajnokság lesz Fejér megyében
2021.02.09. 07:53

Augusztusban a megyeszékhelyen és a Velencei-­hegységben rendezik a 35 éven felüliek nyílt tájfutó-­világbajnokságát. Bárki nevezhet, aki a korosztálynak megfelel.Hivatalosan Japán rendezte volna a nyári világeseményt, de az olimpia áthelyezése miatt a felkelő nap országa visszalépett a lebonyolítástól. A nemzetközi szövetség decemberben hazánkat kérte fel, a Magyar Tájfutó Szövetség vezetői úgy döntöttek, Fejér megyébe hozzák az eseményt. Bujdosó István versenyigazgató hétfőn reggel a koronázóvárosba látogatott, Schneider Bélával, a szervezőbizottság alelnökével tett látogatást Molnár Krisztiánnál, a Fejér Megyei Önkormányzat elnökénél. Beszámoltak az előkészületekről, elmondták, ha nincs világjárvány, négyezren állnak rajthoz az ilyen erőpróbákon, ezúttal kevesebb nevezőre számítanak, szerintük 2-3000 sportoló teszi tiszteletét hazánkban.
 
A futók zöme Skandináviából érkezik, az északi országokban nagy hagyományai vannak a sportágnak.
Molnár Krisztián, Schneider Béla és Bujdosó István egyeztet Fotó: Horog László / Fejér Megyei HÍrlap
 
A verseny augusztus 7-én kezdődik és 13-án zárul, több futamot bonyolítanak, a rövid távú erőpróba Székesfehérvár belvárosából indul, később Csala, Sukoró térségében bizonyíthatnak a futók.
 
– Nagy öröm, hogy ilyen volumenű eseményre kerül sor a megyében, illetve a tó környékén, szívből remélem, hogy semmi nem gátolja a sikeres rendezést. Sukorón élek, magam is futok, ez az esemény komoly lehetőség, hogy országunkat, megyénket és a tópartot népszerűsítsük – közölte Molnár Krisztián, aki elnöki keretéből félmillió forintot ajánlott fel az eseményre, ­valamint elvállalta a vb védnöki tisztségét.
 
feol.hu 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Mór-Bodajk kerékpárút

 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP