MNVH

 

2021-2027 stratégia

 

2021-2027 projektek

A 2021-2027 IDŐSZAK PROJEKTSZINTŰ ELŐKÉSZÍTÉSE FEJÉR MEGYÉBEN

Foglalkoztatás

Megyei identitás erősítése

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Soponyán jubilált a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál
2022.09.20. 12:52

Idén újra a megszokott helyszínen, a Soponyai Ökocentrumban rendezték meg szeptember 3-án a 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált és Fejér Megyei Vadásznapot. A jubileumi eseményen több százan ragadtak fakanalat, köztük román, lengyel és cseh szakácsok. A jubileumi rendezvényt dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg, és köszöntőt mondott Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke. A Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, melynek célja a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítése, széleskörű felhasználási területeinek megismertetése, illetve az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatása. 
 
 
A fesztivált dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg, aki méltatta az erdészek-vadászok erdőkért és a vadért végzett munkáját, és legigazibb természetvédőkként jellemezte az ágazatban dolgozó szakembereket. 


A miniszter a fesztivál jubileuma alkalmából elismerő oklevelet adott át a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt.-nek, és egyben köszönetet mondott ennek az értékőrző és -teremtő rendezvénynek az évről-évre történő megrendezéséért.


A Fejér Megyei Önkormányzat stratégiai partnerséget ápol a Vadex Zrt.-vel, akik azon túl, hogy a rájuk bízott területeket gondos gazdaként magas szakmai színvonalon kezelik, közjóléti programok megvalósításában is élen járnak megyénkben – mondta el köszöntőjében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette: vadászati-erdészeti hagyományunk és kultúránk megyei, nemzeti értékek, melyekre figyelnünk kell és közösen kell továbbadnunk az utánunk jövő generációknak.A hivatalos programot követően kezdetét vette a 15. Vadgasztronómiai Fesztivál, ahol az őzből, szarvasból, vaddisznóból készült ételek kóstolása mellett gímszarvas-trófeákat, kutya- és a STIHL-bemutatót láthatott a közel 5000 érdeklődő, valamint számos, a vadászati kultúrát hirdető kézműves terméket is vásárolhattak a látogatók.

(fotók: vadgasztro.vadex.hu)

Keresés

Tájékoztatás

Testvérkapcsolat

Kincsestáj kerékpárút

 

FELHÍVÁS


 

Foglalkoztat. Paktum