Választás 2018.

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Sportosan kezdődőtt a Gyermekek Napja a 11. Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokon
2018.11.19. 13:03

A Gyermekek Napjával kezdődött hétfőn a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok a Köfém Sportcsarnokban, ahol futóverseny játszóház, sor és váltóversenyek mellett volt kispályás labdarúgó gálamérkőzés, amelyen a gyerekek legjobbjai, a Gyermekvédelmi Vándorkupa győztesei a Fejér Megyei Közgyűlés csapata ellen léptek pályára.   

Tizenegyedik esztendeje rendezik meg a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napokat, évente bővülő tartalommal és azzal a szándékkal, hogy ráirányítsák a társadalom figyelmét a gyermekvédelmi intézményekben, vagy nevelőszülőknél élő fiatalokra.

Nagyon gazdag programokkal várjuk az érdeklődőket egyhetes programsorozatunkra. A nyitónap hagyományosan a gyerekeké. Amikor létrehoztuk ezt a sorozatot az volt a szándékunk, hogy felhívjuk a körülöttünk élők figyelmét, de talán a magunkét és a gyerekekét is arra, hogy lassan harminc esztendeje lesz annak, hogy New Yorkban, november 20-án nyilvánosságra hozták a gyermekek jogairól szóló egyezményt, amelyhez Magyarország is csatlakozott.

A mai nappal szeretnénk hozzájárulni a gyerekek egészséges életmódjához, játéklehetőséget biztosítani, közvetett és közvetlen módon a közösségépítést szolgálni.” - hangsúlyozta Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ vezetője.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok kiváló alkalom, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét a gyermekvédelem nemes ügyét szolgálókra és a gyerekekre és megköszönjük az áldozatos munkát.” - emelte ki köszöntőjében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ és a Fejér Megyei Önkormányzat együttmüködése mind a mai napig töretlen. A gyermekekvédelmi központ ahogy eddig, ezután is számíthat a jótékonységi fenyővásárt szervező önkormányzat fenyőfa adományaira. Az intézményből érkező gyermekek pedig hagyományosan ünnepi karácsonyi műsorral ajándékozzák meg a Közgyűlés tagjait a Megyeházán.

Dr. Molnár Krisztián jelképesen egy csokor virággal fejezte ki köszönetét a gyermekvédelem területén dolgozóknak, melyet Deresné Tanárki Mária igazgatónak nyújtott át.

A gyermekeket pedig közkívánatra futball-labdákkal ajándékozta meg a Fejér Megyei Önkormányzat. 

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok programjai keretében, hétfőn az Arconic-Köfém Sportcsarnokban a Gyermekek Napja ünnepélyes megnyitóját követően  sor- és váltóversenyek és kispályás labdarúgó-mérkőzések kezdődtek hagyományosan a Fejér Megyei Közgyűlés csapatának részvételével.

A Gyermekvédelmi Vándorkupa eredményhirdetését követően délután színházi előadással zárult a nap az Öreghegyi Közösségi Házban.

A Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok további programjai:

Kedden a Nevelőszülők Napjára kerül sor a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban, ahol sor kerül az Elfogadás díja átadására is. November 21-én, szerdán szakmai nappal folytatódik a hét, a Szent István Művelődési Házban, ahol többek között a családok megsegítésének lehetőségeiről és a családi életre nevelésről lesz szó. Csütörtökön az Arconic-Köfém Oktatási és Közművelődési Központban a támogatókat köszöntik, pénteken pedig a rendezvénysorozat nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben, Dégen, Előszálláson, Lepsényben, Martonvásáron, Mezőfalván, Sárbogárdon, Székesfehérváron és Velencén.

 

Keresés

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

Fejér Megyei Értéktár

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár