MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Foglalkoztatás

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

„Számunkra a települések fejlesztése a legfontosabb, a jövőben is ezért dolgozunk”
2020.01.23. 12:42

2 milliárd forintos nagyságrendű, 18 települést érintő bölcsődei pályázat elbírálásáról, a 2020. évi költségvetés elfogadásáról és Seregélyes Nagyközség várossá nyilvánítási kezdeményezésének támogatásáról is döntött több egyéb technikai jellegű napirend megvitatása mellett a csütörtökön ülésező megyei közgyűlés. A döntésekről adott interjújában Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte: „Vélhetően új forrásrendszerrel, de a területi döntéshozói szerepet megőrizve folytatjuk a munkát. Számunkra a települések fejlesztése a legfontosabb, a jövőben is ezért dolgozunk.”-2 milliárd forintos nagyságrendű bölcsődei pályázatok elbírálásáról döntött zárt ülésen a testület, melynek sürgősséget az indokolta, hogy minél előbb elkezdődhessen a települések fejlesztése. Ezt a lehetőséget megragadva egyéb olyan fontos kérdéseket is napirendre vettünk, mint Seregélyes Nagyközség Várossá nyilvánítási kezdeményezésének támogatása és a biztos működésünket garantáló ez évi költségvetésünk elfogadása. Továbbá olyan technikai döntéseket is megvitattunk, mint a megyei rendezési terv végleges anyagának előzetes elfogadása.
-Összesen több, mint 5 milliárd forint forrás áll rendelkezésünkre bölcsődei pályázatok támogatására a megyében. A mai döntés 2 milliárdos nagyságrendű, összességében 18 települést érintő pályázatról van szó. Januárban lesz még egy felhívásunk és várjuk a települési igényeket. Szerencsére azt látjuk, hogy főként az olyan fejlettebb településeken, mint Székesfehérvár, Mór, Bicske, a Velencei-tó környéke, egyre több a gyermek és örömteli feladat a számunkra a bölcsődei, óvodai és iskolai elhelyezés biztosítása a családok számára.
 
-Nagyon kiegyensúlyozott a költségvetésünk az utóbbi években, gyakorlatilag a 2012. január 1-je, a megyei önkormányzatok konszolidációja óta minden évben biztos hátteret nyújt a költségvetésünk a működésre. Emellett természetesen mi is mindent megteszünk, hogy plusz forrásokhoz jussunk- tette hozzá Dr. Molnár Krisztián.
 
A fejlesztések kapcsán Dr. Molnár Krisztián elmondta: „Most még a 2014-2020-ban záródó, tehát az elmúlt hat évnek a fejlesztési programjának a TOP (Terület - és Településfejlesztési Program) forrásainak kezelése, zárása zajlik. Az új forráskiírások tárgyalási szinten állnak. Vélhetően ezek a TOP pályázatok folytatódni fognak egy teljesen új keretrendszerrel, új forrásrendszerrel, de továbbra is a megyei önkormányzat koordinálásával, megőrizve továbbra is területi döntéshozói szerepünket. Számunkra a települések fejlesztése, az ott élők a legfontosabbak, a jövőben is ezért dolgozunk.” – hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.
 

Keresés

Tájékoztatás

FELHÍVÁS


 

Fejér Megyei Értéktár

Vakbarát verzió

 

klímastratégia

EFOP- Felzárkóztatás

 

Választás 2019

 

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár

ÁROP