Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Szombaton lesz a X. Maroshegyi Böndörödő
2017.09.21. 16:18

Maroshegyen tizedik éve töltik meg a hagyományos szüreti mulatságok programjait hintós-szekeres felvonulással, énekkel, tánccal, főzéssel, borlopással és főképpen sok-sok vidámsággal. Szombaton délelőtt tíz órakor kezdődik az egész napos városrészi rendezvény, a Gárdonyi Géza Művelődési Háznál mindenkit szeretettel várnak. A Fejér Megyei Önkormányzat kitelepült Hungarikum játékparkja hazánk és megyénk értékeit népszerűsíti a rendezvényen. A Böndörödő részletes programját itt találja!

A jubileumi tizedik Maroshegyi Böndörödőre készülnek a városrészben: a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár előtti téren a szüreti mulatságok hagyományos programjaival, színpadi bemutatókkal és vásárral várják a látogatókat délelőtt 10 órától egészen este nyolc óráig.

Délben Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője és Törő Gábor országgyűlési képviselő köszönti a rendezvény résztvevőit, majd indul a hagyományos "szekeres-hintós-csikós-zenés" szüreti felvonulás, amely bejárja a maroshegyi utcákat. A jókedvű programhoz a hangulatot Varró János népzenész garantálja, de ott lesznek a helyi fogathajtók remek lovai és lovasai, a vezető hintóban Domján Zsuzsanna borudvarhölggyel

Tetszés szerinti bográcsétellel lehet nevezni a főzőversenyre a Kötény Díjért – Bede Róbert mesterszakács azonban nemcsak a zsűrizést vállalta, hanem főzőbemutatót is tart, nemcsak háziasszonyoknak. A Borlopás versenye nem véletlenül az egyik legnépszerűbb programeleme a napnak: egy hébérrel kell majd hordóból bort nyerni – minél gyorsabban! A vállalkozók nemcsak a dicsőséget tudhatják magukénak, hanem a kiszívott bort palackba csorgatva magukkal vihetik, a legjobb bortolvajok pedig megduplázhatják a nedűmennyiséget.

A színpadon délelőtt bemutatkoznak a hagyományőrzők: műsort ad a Szent Kristóf Ház, fent ropják majd a Táncsics néptáncosai, kedves szüretköszöntővel lépnek fel az óvodások, és népdalcsokrot ad elő a Sóstói Dalkör. Az amatőr művészeti együttesek mellett délután bemutatót tartanak a Csákberényi Csikósok és a Fehérvári Hagyományőrző Íjászegyesület is. A rendezvény sztárfellépői között ott lesz Feke Pál és Bereczki Zoltán, az estét a Paradicsom zenekar koncertje zárja majd.

Idén is lesznek madárijesztők, a 60 éves művház folyosógalériával kedveskedik a látogatóknak, megtekinthető lesz a Fejér Megyei Értéktár interaktív anyaga, és kiállításra kerülnek a töklámpásfaragó verseny remekei. A szőlész-borász eszközökkel rendelkező lakosok a lopótökméret-verseny kihívására is jelentkezhetnek. A Gaja Környezetvédő Egyesület is jelen lesz, és segít például az ásott és fúrt kutak vízminőségének mérésében. Szombaton ingyen lehet beiratkozni a könyvtárba és a régi könyvek szerelmesei vásárolhatnak is a készletből. A legkisebbek sem fognak unatkozni, a körhintás játszótér, a Játékkuckó és a szüreti, illetve a Hunragikum-játszópark vidám perceket ígér.

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár