Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Támogatásban részesülhetnek az élelmiszert előállító kistermelők és főhivatású őstermelők
2017.10.04. 11:15

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), valamint a Jancsárkert Piac és Közösség Egyesület ismét megnyitotta a Fejér Megyei Termelői Mustra és Vásárt. Az élelmiszert előállító kistermelők és főhivatású őstermelők azok, akik az Európai Bizottság szabályai szerint tevékenységük fejlesztéséhez nem kaphatnának támogatást – jelentette be a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára tegnap Fehérváron, a III. Fejér Megyei Termelői Mustra keretében megrendezett szakmai konferencián.A kétnapos programsorozatot tegnap szakmai konferencia vezette be, ahol egyebek között a kis- és őstermelői élelmiszertermeléssel kapcsolatos támogatásokról, a helyi piacokkal kapcsolatos tapasztalatokról, működtetésük élelmiszerbiztonsági feltételeiről hangzottak el előadások.

A termelői konferenciát a jövő nemzedéke nyitotta
Fotós: Borbély Béla

A szakmai konferencia résztvevői – országgyűlési képviselők, agrárszakemberek, kis- és őstermelők és a termelői piacok működtetői – előtt Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke az élelmiszerek minőségének, ellenőrzésének fontosságáról szólt. Mint mondta, ennek különösen nagy jelentőséget ad, hogy egyre nagyobb az igény a jó minőségű élelmiszerek iránt, ugyanakkor tapasztalható a kelet- és nyugat-európai piacokra szánt élelmiszerek kettős minősége, ami „elfogadhatatlan”. A fogyasztók érdeke, hogy egészséges, biztonságosan előállított, friss áruhoz jussanak, amire a legjobb megoldás, ha a helyben megtermelt termék rövid úton, helyben kerül értékesítésre.

Kiss Miklós Zsolt államtitkár tájékoztatta a konferencia résztvevőit 
Fotós: Borbély Béla

Támogatásban részesülhetnek azok az élelmiszert előállító kistermelők és főhivatású őstermelők, akik az Európai Bizottság szabályai szerint tevékenységük fejlesztéséhez nem kaphatnának segítséget– jelentette be a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a konferencia résztvevőinek. Kis Miklós Zsolt tájékoztatása szerint azok a főállású őstermelők, akik vállalják birtokméretűk növelését, 15 ezer euró átalánytámogatáshoz juthatnak. Támogatásban részesülhetnek továbbá a piaci megjelenést tervező, eddig alapanyagot előállító termelők, ők az élelmiszeripari pályázat keretében juthatnak forráshoz.

Feol.hu

 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár