Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Tisztelet – Székesfehérvár és Fejér megye védőnőit köszöntötték
2017.06.27. 10:08

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete, valamint a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály szervezésében rendezték meg a Védőnők Napját, csütörtökön, a Magyar Király Szállóban. Az ünnepségen átadták a "Kiváló Védőnő" kitüntetéseket is.  

A szakdolgozói kamara a Fejér Megyei Kormányhivatallal és a Magyar Védőnők Egyesületével közösen hatodik alkalommal rendezi meg a Védőnők Napját. A védőnők rendkívüli munkát végeznek az egész országban. A mai napon őket ünnepeljük, akik 102 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél.” - fogalmazott Bokorné Sike Erika, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Fejér Megyei Területi Szervezetének elnöke.

A védőnők 1915, azaz a jogelőd Országos Stefánia Szövetség megalakulása óta jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban. A területi védőnők a várandósok és gyereket nevelők körében, az iskolavédőnők az oktatási intézményekben végzik munkájukat. A kórházi védőnők jellemzően a szülészeteken, újszülött osztályokon dolgoznak, és a várandós, gyermekágyas anyák ellátásában, a szoptatás segítésében, az anya és újszülöttje hazabocsátásának előkészítésében, az egészségnevelésben vesznek részt. A védőnői szolgálat hivatalosan is Hungarikumnak számít, hasonló csak Finnországban létezik. 2013-ban Magyar Örökség Díjat kapott a Szolgálat, majd a Nemzeti Értéktár tagja lett.” - mondta el ünnepi köszöntőjében Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

2011 óta dolgozom szoros együttműködésben a Védőnői Szolgálattal, elsősorban a szűrővizsgálatok, az egészségnapok és Székesfehérvár egészségfejlesztési koncepciója kapcsán. Munkájuk, személyiségük óriási érték. Szeretném, ha a jelenleg zajló átalakulások során kapcsolatban maradhatnának az önkormányzattal és megkapnák azt az erkölcsi és anyagi elismerést, amelyet megérdemelnek.” - mondta Östör Annamária Székesfehérvár egészségügyi és sporttanácsnoka, önkormányzati képviselő.

A köszöntők, beszédek után került sor a "Kiváló védőnő" díjak átadására, amelyet a díjazottaknak Polyákné Gulyás Erika megyei vezető védőnő és Müller Cecília, a Fejér Megyei Kormányhivatal tisztifőorvosa adtak át. Kiváló védőnő kitüntetésben részesült Martonné Szűcs Aranka (Mór-Bicske), Alföldi Józsefné Kovács Erika (Magyaralmás-Söréd), Fekete Éva (Dunaújváros-dél), Sándorné Both Éva (Dunaújváros, 3. körzet), kollektíven a Bicskei Védőnői Szolgálat valamint Horváth-Varga Zsófia (Székesfehérvár).


A díjak átadását követően a résztvevők meghallgatták Dr. Buda László Ph.D. pszichiáter, pszichoterapeuta előadását gondolatok az egészséges önszeretetről címmel.

 

www.szekesfehervar.hu

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár