Választás 2018.

klímastratégia

MNVH

 

Kerékpárút-fejlesztés

Velencei-tó partfal

KÖZADATKERESŐ

Közhírré tétetik

Több mint 6,8 millió forintos adomány gyűlt össze a példás megyei összefogásból
2018.03.05. 13:57

Fejér Megyei Közgyűlés 2017. december 14-én Karácsonyi ünnepi közgyűlésén, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére – letéti számla megnyitásával - jótékonysági gyűjtést hirdetett a korábbi megyei pénzügyőr-igazgató, Süle József és családja támogatására. Süle Józsefet 2018. január 2-án, 42 évesen győzte le a méltósággal viselt betegség. A példás megyei összefogás eredményeként összesen több mint 6,8 millió forint gyűlt össze a család támogatására– tájékoztatott hétfőn Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a Megyeházán. 
Tessely Zoltán országgyűlési képviselő kezdeményezésére a Fejér Megyei Közgyűlés 2017. december 14-én Karácsonyi ünnepi közgyűlésén kezdeményezésére – letéti számla megnyitásával - jótékonysági gyűjtést hirdetett a korábbi megyei pénzügyőr-igazgató, Süle József és családja támogatására. Azonnal a kezdeményezés mellé állt Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnöke. „Az akcióhoz és a gyűjtéshez csatlakoztak a megye országgyűlési képviselői, Dr. Simon László kormánymegbízott, valamint a Fejér Megyei Közgyűlés képviselői és Martonvásár város is.” - tájékoztatott Dr. Molnár Krisztián. A Martonvásáron élő, korábbi megyei pénzügyőr igazgató 17 évig dolgozott Székesfehérváron, a szervezeti összevonás után a NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgató-helyettese volt. Ezt követően lett a NAV Bevetési Igazgatóságának bevetési igazgatóhelyettese, alezredesként. 2017 nyár elején diagnosztizáltak nála súlyos betegséget. 2018. január 2-án a méltósággal viselt betegség sajnos legyőzte a korábbi megyei pénzügyőr igazgatót, aki tragikusan fiatalon hunyt el és három kiskorú gyermeket hagyott maga után. A jótékonysági akció elindítói ekkor döntöttek arról, hogy a gyűjtést, immár a család megsegítése érdekében 2018. február végéig folytatják. Az akciót tavaly decemberben a kezdeményező és az ünnepi közgyűlésen csatlakozók magánfelajánlásai indították el. A kezdeményezéshez azóta több, mint 400-an csatlakoztak, összesen 5 317 100 forint gyűlt össze a számlán, amit az özvegy banki átutalással, 2018 február végén meg is kapott, illetve az utolsó héten befolyt támogatást, mintegy 100 ezer Ft-ot ezen a héten meg is kap.”- tette hozzá.
„A mi megyei kezdeményezésünk kiegészítéseként a Martonvásári Kézilabda Egyesület és egy helyi csoport, a „Fogjunk össze martonvásáriak” 2018. február 18-ra kézilabda emléktornát és jótékonysági napot szervezett, szintén a család megsegítésére. Ez az akció is komoly sikerrel zárult, az eseményen közel 1000-en vettek részt, a helyi közösségek mellett a NAV Bevetési Igazgatóságának vezetői, a helyi fegyveres testületek tagjai, kollégái is aktívan segítették a rendezvény. A szervezők a teljes bevételt felajánlották a családnak, ami további 1 520 000 forint támogatást jelent. Tehát a két megyei kezdeményezés eredményeként összesen több, mint 6,8 millió forintot sikerült összegyűjteni, amiért köszönetemet fejezem ki mind a kezdeményezőknek, mind az adományozóknak. A gyűjtést hivatalosan lezártuk, de a letéti alszámlát nem szűntettük meg, hogy ezután is fogadni tudjuk a család megsegítésére beérkező felajánlásokat.” – hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.
 

Keresés

Vakbarát verzió

 

Fejér Megyei Értéktár

Foglalkoztatás

EFOP- Felzárkóztatás

 

Területfejlesztés

www.gajavolgy.hu

"NE DŐLJÖN BE"

Magyar Államkincstár